Laikinai einančio gynybos sekretoriaus pareigas Williamo Lynno teigimu, kalbama apie 24 tūkstančius bylų, praneša lenta.ru.

Pentagono duomenimis, ataką prieš įstaigos kompiuterinį tinklą organizavo užsienio valstybės valdžia. Kokios būtent šalies, W. Lynnas nepatikslino. Jis taip pat nepasakė, kokio tipo informacija buvo pavogta.

Naujienų agentūra „Associated Press“ primena, kad anksčiau JAV gynybos departamentas ne kartą kibernetiniais išpuoliais yra kaltinęs Rusiją ir Kiniją.

Apie kovo mėnesio kibernetinę ataką W. Lynnas paskelbė savo kalboje, skirtoje naujai gynybos departamento strategijai kompiuterinio saugumo užtikrinimo srityje. Kalbėdamas Nacionalinės gynybos universitete jis papasakojo, kad labiausiai už viską Pentagonas bijo įsilaužėlių išpuolių, kuriuos organizuoja teroristinės grupuotės ir nepatikimos valstybės.

W. Lynno teigimu, valstybė, blaiviai vertinanti karinę JAV galią, nerizikuos pradėti su šia šalimi atviro karinio konflikto.

Tuo tarpu slaptų duomenų patekimas į teroristų rankas gali privesti prie pačių rimčiausių ir nenuspėjamų pasekmių.

Pentagono darbe yra naudojama virš 15 tūkstančių kompiuterinių tinklų ir apie 7 milijonai kompiuterių dešimtyse pasaulio šalių.