Tai vis dar būtų daug mažiau nei turi JAV ir Rusija. Abi šios branduolinės valstybės turi tūkstančius branduolinių užtaisų.

Pentagono atstovas Paas Ryderis antradienį įspėjo, kad augantis Kinijos atominio ginklo arsenalas padidintų nestabilumą. „Kuo daugiau bus ginklų, tuo daugiau bus nerimo ir destabilzacijos regione“, – sakė jis.

Pentagono ataskaitoje apie Kinijos karines pajėgas toliau teigiama, kad Kinija taip pat modernizuoja savo balistines raketas, kurios gali gabenti branduolinius užtaisus. Kinija pernai per bandymus paleido 135 balistines raketas – „daugiau nei likęs pasaulis kartu paėmus“. Į šią statistiką nepatenka per ginkluotus konfliktus paleistos raketos. Vadovybė Pekine taip pat daro greitą pažangą modernizuodama savo ginkluotąsias oro pajėgas, taip vis artėdama prie Vakarų.

JAV prezidento Joe Bideno vyriausybė ekonominiu ir kariniu požiūriu stiprėjančią Kiniją laiko didžiausiu geopolitiniu iššūkiu pasaulyje. Prieš dvi savaites įvyko J. Bideno ir Kinijos vadovo Xi Jinpingo susitikimas. Viena pagrindinių pokalbio temų buvo Kinijos elgesys su Taivanu.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją