Prieš tai buvo pranešta, kad Ll. Austinas buvo hospitalizuotas dėl „šlapimo pūslės problemos“.

„Po daugybės testų ir įvertinimų sekretorius šįvakar buvo paguldytas į Walterio Reedo nacionalinio karinio medicinos centro intensyviosios terapijos skyrių, siekiant suteikti palaikomąjį gydymą ir vykdyti atidų stebėjimą“, – sakoma pranešime.

Kiek anksčiau pranešta, kad su prostatos vėžiu kovojantis JAV gynybos sekretorius po hospitalizavimo dėl „šlapimo pūslės problemos“ perdavė įgaliojimus savo pavaduotojai, sekmadienį pranešė atstovas.

Gynybos sekretoriaus pavaduotoja Kathleen Hicks „perėmė funkcijas ir pareigas“ apie 17 val. (vietos, vidurnaktį Lietuvos laiku), pranešime sakė Pentagono atstovas Patas Ryderis. Pasak jo, Baltieji rūmai ir Kongresas buvo informuoti.

Apie tai pranešta praėjus kelioms savaitėms po to, kai paaiškėjo, kad 70-metis Ll. Austinas paslaptyje laikė ankstesnius hospitalizavimo atvejus ir iš karto neinformavo JAV prezidento Joe Bideno apie išgirstą vėžio diagnozę. Gynybos sekretorius susilaukė kritikos, nes JAV šiuo metu susiduria su krizėmis Artimuosiuose Rytuose ir Ukrainoje.

Ll. Austinas gruodį iš esmės dingo iš viešumos, kad galėtų gauti gydymą. Sausį jis dingo dar kartą, nes po atliktos procedūros kilo komplikacijų.

Šįkart visuomenė buvo informuota praėjus maždaug dviem valandoms po jo hospitalizavimo sekmadienio popietę. P. Ryderis ankstesniame pranešime nurodė, kad Ll. Austinas buvo išgabentas į Walterio Reedo nacionalinį karinį medicinos centrą. Pentagono atstovas iš pradžių pažymėjo, kad gynybos sekretorius su savimi pasiėmė įslaptintas komunikacijos sistemas ir toliau atliks savo funkcijas ir pareigas.

Tačiau po kelių valandų buvo pranešta, kad K. Hicks perims įgaliojimus. P. Ryderis teigė, kad Pentagonas kaip galėdamas greičiau pateiks daugiau informacijos.

Ll. Austinas dėl ankstesnių hospitalizavimo atvejų laikymo paslaptyje susilaukė aštrios kritikos ir anksčiau šį mėnesį atsiprašė. „Turėjau informuoti prezidentą apie savo vėžio diagnozę“, – vasario 1 d. žurnalistams sakė jis.


Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)