Pentagono duomenimis, dar nėra pasiskiepiję daugiau nei 800 tūkst. karių. Dabar, kai „Pfizer-BioNTech“ vakciną visiškai patvirtino Maisto ir vaistų administracija (FDA), Gynybos departamentas nusprendė įtraukti šį preparatą į skiepų, kurie yra privalomi tarnaujantiems kariams, sąrašą.

Tarnybiniame pranešime, su kuriuo susipažino naujienų agentūra AP, nenurodomas konkretus vakcinacijos užbaigimo terminas. Tačiau dokumente pažymima, kad kariškiai turės reguliariai teikti ataskaitas apie kampanijos pažangą. Pasak vieno aukšto rango gynybos pareigūno, L. Austinas tikisi, kad procesas bus užbaigtas per kelias savaites.

„Kad galėtume apginti šią šalį, mums reikia sveikų ir pasirengusių pajėgų, – pranešime cituojamas L. Austinas. – Atlikęs kruopščias konsultacijas su medicinos ekspertais ir kariuomenės vadovybe bei užsitikrinęs prezidento pritarimą, nusprendžiau, kad privalomas skiepijimas nuo koronavirusinės ligos... yra būtinas norint apsaugoti pajėgas ir apginti Amerikos žmones.“

Kariai galės pasiskiepyti „Pfizer-BioNTech“ preparatu savo bazėse ir vadavietėse visame pasaulyje. Pentagonas nurodė turįs pakankamai vakcinų, kad patenkintų paklausą. Atskiriems pajėgų nariams taip pat bus leidžiama pasiskiepyti bet kuria kita patvirtinta vakcina nuo COVID-19.

Tačiau Nacionalinės gvardijos pajėgoms, kurios yra išsibarsčiusios po visą šalį ir tik kartą per mėnesį susirenka į privalomas pratybas, gali būti sudėtinga įvykdyti nurodymus dėl vakcinacijos.

Anot Pentagono, aktyviąją tarnybą atlieka daugiau kaip 1,3 mln. karių, o Gvardijoje ir rezerve tarnauja dar beveik 800 tūkst. asmenų. Rugpjūčio 18 dieną duomenimis, visiškai imunizuoti buvo daugiau nei 1 mln. aktyviosios tarnybos, Gvardijos ir rezervo karių, o dar beveik 245 tūkst. buvo paskiepyti bent viena doze.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)