Tai ketvirtadienį pranešė televizijos kanalas „NBC News“, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

„Manau, kad Amerika yra laisvojo pasaulio lyderė. Atvykau čia kaip privatus pilietis, kad savo akimis pamatyčiau Ukrainos karių didvyriškumą, pamatyčiau šeimas, kurių namai buvo sugriauti per neatsakingą ir neišprovokuotą Rusijos invaziją. Tai tik stiprina mano pasiryžimą atlikti savo pareigą ir toliau reikalauti tvirtos Amerikos paramos mūsų draugams ir sąjungininkams ukrainiečiams“, – pareiškė M. Pence'as.

Kaip pažymi televizijos kanalas, kelionė surengta lemiamu karo momentu, iškart po „Wagner“ samdinių maišto ir Rusijos raketų smūgio Kramatorsko centrui. M. Pence'o vizitas suteikia politikui unikalią padėtį tarp Respublikonų partijos, kurioje kažkada dominavo vanagai, priešinęsi didėjančiai Rusijos įtakai, lyderių.

Buvęs JAV viceprezidentas Ukrainoje norėjo aplankyti Moščuną, Bučą ir Irpinę – tris miestus, kurie buvo okupuoti ir nusiaubti Rusijos kariuomenės, taip pat susitikti su prezidentu V. Zelenskiu.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, Jungtinėse Valstijose tęsiasi 2024 metų prezidento rinkimų kampanija. M. Pence'as yra vienas iš JAV Respublikonų partijos kandidatų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją