Pasak jų, remiantis Pekino institucijų pareiškimu, jos „siekia užtikrinti nulinį vietinį sergamumą, sėkmingas žiemos olimpinių ir parolimpinių žaidynes bei džiaugsmingus, ramius ir atpalaiduojančius savaitgalius gyventojams“.

Dokumente pažymima, kad, be kita to, Pekinas ragins gyventojus kai kuriuos šventinius susitikimus surengti internetu.

Pagal kinų kalendorių Naujieji metai prasidės 2022 metų vasario 1 dieną. Oficialios šventės ir savaitgaliai šalyje yra nuo 2022 metų sausio 31 iki vasario 6 dienos, tačiau iš tiesų daugelis įmonių ir įstaigų per šias šventes ilsisi keliomis dienomis ilgiau. Tai reiškia, kad žiemos olimpinių žaidynių pradžia, numatyta 2022 metų vasario 4 dieną, patenka į Naujųjų metų savaitgalį.

Anot spaudos, Kinijos valstybinė geležinkelių bendrovė teigė, kad per 40 dienų atostogų sezoną, susijusį su Naujaisiais metais pagal Mėnulio kalendorių, tikisi „gana didelio“ traukinių keleivių skaičiaus padidėjimo, palyginti su 2021 metais. Tai, pasak bendrovės, apsunkins COVID-19 plitimo prevencijos pastangas.

Nepaisant to, kad Kinijos gyventojai oficialiai ilsisi vos kelias dienas, kinų „naujametinės migracijos“ laikotarpis visoje šalyje trunka 40 dienų ir prasideda likus 15 dienų iki Naujųjų metų sutikimo, o baigiasi 25 dienas po jų.

Iki pandemijos ilgas atostogų sezonas dažnai buvo apibūdinamas kaip didžiausia kasmetinė migracija pasaulyje, nes šimtai milijonų Kinijos darbuotojų migrantų grįždavo į savo gimtuosius miestus.

Nacionalinės sveikatos apsaugos komisijos atstovas spaudai Liang Wannianas teigė, kad vietos institucijos turi suderinti poreikį žmonėms susijungti su savo šeimomis ir koronaviruso plitimo kontrolę. Tačiau jis pažymėjo, kad Pekine ir vietovėse, kuriose rizika užsikrėsti virusu didesnė, būtina įvesti griežtesnes taisykles.

Žiniasklaida pažymi, kad Kinijoje, lyginant su kitomis pasaulio šalimis, užsikrėtimo koronavirusu atvejų nustatoma nedaug, o paros užsikrėtimo atvejų skaičius šalyje nesiekia ir šimto.

Iš viso žemyninėje Kinijoje per pandemiją užregistruota apie 100,2 tūkst. užsikrėtusiųjų koronavirusu, mirė daugiau nei 4,6 tūkst. žmonių. Užfiksuota daugiau nei 93,9 tūkst. pasveikimo nuo koronavirusinės infekcijos atvejų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)