Kinija didele dalimi pažabojo koronaviruso plitimą, pasitelkdama greitas karantino priemones židinių vietose, masinį testavimą ir kelionių suvaržymus, bet pareigūnai nepraranda budrumo, nes pastarąjį mėnesį visoje šalyje padaugėjo COVID-19 atvejų ir jie siejami su kelionėmis šalies viduje.

Pekino centriniuose Čaojango ir Haidiano rajonuose ketvirtadienio rytą išaiškinti šeši nauji COVID-19 atvejai, pranešė vietos žiniasklaida. Visi šie žmonės artimai bendravo su asmenimis, neseniai užsikrėtusiais šalies šiaurės rytuose esančioje Dzilino provincijoje.

Centriniame sostinės rajone Dongčenge esantis parduotuvių centras „Raffles City“ buvo uždarytas trečiadienį vakare, nustačius, kad jame lankėsi su vienu COVID-19 pacientu artimai bendravęs žmogus, pranešė laikraštis „Beijing Youth Daily“.

Centro išėjimai buvo uždaryti, visiems viduje buvusiems darbuotojams ir klientams neleista išeiti prieš tai neatlikus testo.

Socialinės žiniasklaidos platformoje „Weibo“ paskelbtuose vaizdo įrašuose matyti kaukėti pirkėjai, laukiantys eilėje centro viduje, kol jiems bus atlikti testai.

Ketvirtadienį parduotuvių centras tebėra uždarytas.

Naujausias COVID-19 atvejų šuolis įvyko per Komunistų partijos lyderių susitikimą Pekine.

Pekino sveikatos apsaugos pareigūnai trumpoje spaudos konferencijoje paskelbė, kad nustatyta per 280 artimų kontaktų, Čaojango ir Haidiano rajonuose dėl viruso patikrinta kone 12 tūkst. žmonių.

Šis židinys atsirado staiga, apima daug vietų didelėje teritorijoje ir daug žmonių, todėl sunku vykdyti prevenciją ir kontrolę, sakė miesto vyriausybės atstovas Xu Hejianas.

„Šiandien labai svarbi diena... Būtina kuo greičiau atsekti protrūkio šaltinį“, – pridūrė jis.

Anksti ketvirtadienį buvo skubiai uždaryti penki gyvenamieji kompleksai, viena pradinė mokykla ir du biurų kompleksai. Dešimtims tūkstančių gyventojų uždrausta išeiti iš namų, pradėtas masinis privalomas testavimas.

Per tiesiogines transliacijas vietos žiniasklaidoje, surengtas iš izoliuotų rajonų, matėsi darbuotojai apsauginiais kostiumais, kraunantys maisto maišus uždarytiems gyventojams.

Keturi užsikrėtę asmenys gyvena viename namų ūkyje. Taip pat užsikrėtė Dzilino gyventojas, atvykęs į Pekiną į komandiruotę, ir vienas artimai su šiais žmonėmis bendravęs asmuo, pranešė pareigūnai.

Vis daugiau valstybių atšaukia suvaržymus dėl koronaviruso, bet Kinija toliau vykdo griežtą nulinės tolerancijos koronavirusui strategiją. Pagal ją šalies tarptautinės sienos iš esmės yra uždarytos nuo pat pandemijos pradžios.

Dėl naujausios užsikrėtimo bangos griežtas karantinas paskelbtas milijonams žmonių, sugriežtintos keliavimo šalies viduje taisyklės, atšaukta daug skrydžių ir kelionių traukiniais.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją