Be to, žiaurus tėvas netgi dalyvavo Oprah Winfrey pokalbių laidoje, kur pasakoja apie vaikų patirtis mirties akivaizdoje, skelbia „The Daily Mail“.

Pediatras, daug laiko skiriantis vaikų patirties mirties akivaizdoje tyrimams, kaltinamas net keturis kartus žiauriai vandeniu kankinęs savo dukrą. Mergaitei teko kęsti skandinimo imitaciją už nepaklusnumą. Jos motina stovėdavo greta ir pasyviai stebėdavo egzekuciją.

Mokslų daktaras Melvinas Morse, dalyvavęs ne tik O. Winfrey, bet ir Larry Kingo pokalbių laidose, net keturis kartus po 4-5 minutes po tekančiu čiaupu laikė savo dukros veidą.

JAV Delavero valstijos Sasekso pareigūnai į pediatro namus atvyko gavę informacijos iš šeimos kaimynų, kurie paskambino į policiją ir pranešė, jog M. Morse savo dukrą už kulkšnių vilko takeliu prie namo ir ją mušė.

58 metų pediatrą pareigūnai sulaikė liepos 12 dieną, tačiau vėliau vyras už 750 dolerių (2 tūkst. Lt) užstatą buvo paleistas.

Rugpjūčio 6 dieną mergaitę apklausė vaikų teisių centro darbuotojai – ji papasakojo, kaip tėvas taikė jai skandinimo imitavimo metodą.

Vienuolikmetė sakė, jog tėvas jos veidą laikydavo po vandens čiaupu virtuvėje arba vonioje – kad vanduo nuolat bėgtų į nosį ir burną. Toks kankinimo būdas sukuria iliuziją, kad žmogus skęsta.

Mergaitės motina, 40 metų Pauline Morse, stebėjo dukrai taikomą bausmę, tačiau nieko nedarė.
Kartą tėvas jai pasakė, jog „suvystys kaip kūdikį į antklodę, kad ji negalėtų pajudėti,“ ir pakiš veidą po vandens srove. Kitą kartą tėvas dukrai esą sakęs, jog „per penkias tokio kankinimo minutes smegenims žalos nebus padaryta“.

Mergaitė pareigūnams sakė, jog kartais tėvas, atlikdamas kankinimą, nuo jos nusukdavęs akis – mergaitė labai bijojo, kad jis praras laiko nuovoką ir ji mirs.

Bausmei pasibaigus, vienuolikmetė norėdavusi išeiti į lauką ir paverkti, bet tėvas jai užčiaupdavęs burną ranka, teigiama teismo dokumentuose.

„Dukrai jis sakydavo, jog pastaroji turi džiaugtis, kad jis nepanaudoja lipnios juostos. Jis jos burnos ir nosies nepaleisdavo tol, kol mergaitė neapsvaigdavo ir neparkrisdavo ant grindų“, - pastebi policijos pareigūnai. Mergaitė sakė niekada nežinojusi, už ką tėvas ją taip kankina, ir labai bijodavusi.

Pareigūnai apklausė ir nukentėjusiosios penkerių metų sesutę. Nors mažylė ir matydavusi kankinamą seserį, jai pačiai tokio likimo pavyko išvengti, nes „tam buvo paprasčiausiai per maža“, skelbia „The News Journal“.

Skelbiama, kad M. Morse savo vyresnėlę dukrą kankino 2009-2011 metais.

Antrą kartą M. Morse ir jo žmona buvo sulaikyti rugpjūčio 7-ąją dieną. Jiems abiems gresia kaltinimai nesirūpinimu vaikais, konspiracija ir pavojaus vaikų gyvybei sukėlimo.

Šiuo metu vaikais rūpinasi atsakingos tarnybos. Tėvams draudžiama prie jų artintis. Trečiadienį prokuratūra nurodė nedelsiant iš M. Morse atimti gydytojo licenciją. Jis dirba privačioje šeimos klinikoje Miltone.

Pediatras taip pat tiria vaikų patirtis mirties akivaizdoje, yra kelių knygų šia tema autorius. 1991 metais pasirodė knyga „Closer to the Light“ („Arčiau šviesos“), o 1992 metais – „Transformed by the Light“ („Transformuoti šviesos“).

Pasikalbėjęs su šimtais vaikų, kuriuos kažkada buvo ištikusi klinikinė mirtis, M. Norse nustatė, jog vaikai dar per jauni perimti suaugusiųjų pasaulėžiūrą ir požiūrį į mirtį, jie šią patirtį suvokia savaip, rašoma vienoje iš knygos recenzijų.

Apie savo darbus šioje srityje pediatras kalbėjo O. Winfrey ir L. Kingo pokalbių laidose.
M. Morse taip pat vadovauja ne pelno organizacijai „The Institute for the Scientific Study of Consciousness“.