Valstybinio plėtros banko „Vnešekonobank“ (VEB) pirmininko pavaduotojas 37-erių Aleksandras Ivanovas liūdnai pagarsėjo 2005 metais, kai automobiliu mirtinai sužalojo pagyvenusią moterį, tačiau buvo išteisintas dėl visų jam pateiktų kaltinimų.

Manoma, kad palankiam teismo sprendimui įtakos turėjo jo tėvo, Sergejaus Ivanovo, kuris yra vienas artimiausių V.Putino bendražygių, padėtis. Daugeliui ši byla tapo šalies turtuolių elito savivalės ir atsakomybės stokos pavyzdžiu.

VEB, kurį Vakarai įtraukė į juodąjį sąrašą dėl Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte, pranešė, kad A.Ivanovas mirė pirmadienį, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

„Bankas patyrė didžiulę netektį“, – sakoma VEB pranešime, kuriame Vakaruose išsilavinimą gavęs vienas banko vadovų giriamas kaip „aukšto lygio profesionalas ir neabejotinas autoritetas savo srityje“.

Pranešime Rusijos žiniasklaidai Kremliaus administracija išreiškė užuojautą dėl šios netekties.

Artimais ryšiais su valdžia garsėjančioje interneto svetainėje „LifeNews“ nurodoma, kad A.Ivanovas nuskendo Arabų Emyratuose, kai su dukra maudėsi jūroje ir gelbėjo ją nuo aukštų bangų.

Galima nuspėti, kad žinia apie jo mirtį sulaukė emocingos, o kartais net priešiškos reakcijos. Kai kurie, nepaisant įvykusios tragedijos, net nejautė jam užuojautos.

„Ukrainoje mirė šimtai vaikinų ir tvyro tyla, o čia tokia tragedija“, – rašė vienas interneto komentatorių.

Rusijos visuomenėje įtampa tvyro nuo pavasario, kai Rusija aneksavo Krymą ir separatistai pradėjo karą rytinėje Ukrainoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)