„Sveikinu Ukrainos žmones su šiuo istoriniu įvykiu! Taip, mes numušėme „nepakartojamą“ „Kinzhal“, – pažymėjo jis.

Pasak Oleščiuko, „Kinzhal“buvo numušta naudojant sistemą „Patriot“.

Portalas „Defense Express“ jau penktadienį skelbė, kad gegužės 4-osios naktį virš Kyjivo Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms galbūt pirmą kartą pavyko numušti rusų ultragarsinę raketą „Ch-47 Kinžal“.

Žurnalistai darė prielaidą, kad šią balistinę raketą, tikėtina, numušė oro gynybos sistema „Patriot“. Portalas gavo nuolaužų nuotraukų. Konkrečiai – raketos „Ch-47 Kinžal“ smaigalio, ant kurio matyti pažeidimų. Šią raketą rusai gegužės 4-ąją paleido į Kyjivą.

Sprendžiant iš nuotraukų, nuolaužos be kovinio užtaiso nukrito Kyjivo stadione.

Viename kadre užfiksuotas raketos smaigalys, maksimaliai panašus į naudojamus būtent raketoms „Ch-47 Kinžal“ gaminti. Jis pasižymi įmantria forma ir staigiais skersmens pokyčiais.

Raketų Ch-22 smaigalys yra kitoks – ovalo formos. Numuštosios raketos smaigalys skiriasi ir nuo būdingo operatyvinėms-taktinėms raketoms „Iskander“ – pastarųjų yra storesnis.

Nuotraukose matyti, kad raketos smaigalys buvo pramuštas, o jame esanti ertmė leidžia įvertinti medžiagos storį. Smaigalys turi būti storas, kad atlaikytų aukštą temperatūrą raketai greitėjant iki ultragarsinio greičio. Taip pat tai rodo, kad raketos perėmimas buvo pakankamai sėkmingas – kovinis užtaisas buvo sunaikintas ore.

„Defense Express“ taip pat rašė, kad nors „Kinžal“ pasiekia ultragarsinį greitį dėl įmontuoto greitintuvo, visą laiką skristi tokiu greičiu negali. Prieš smogdamos taikiniui, „Kinžal“ skrieja balistine trajektorija ir pasižymi dideliu, tačiau toli gražu ne ultragarsiniu greičiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)