"Mes nuliūdome sužinoję, kad ilgą kadenciją puošęs Norvegijos parlamentą savo ilgesingomis mėlynomis akimis, J. Stoltenbergas pasitrauks iš ministro pirmininko posto. Planuojame per kelias savaites atnaujinti savo tinklalapį, kad jis atspindėtų šį nelemtą pasikeitimą", - pranešė sąrašo sudarytojai.

J. Stoltenbergas buvo pirmoje sąrašo vietoje nuo to laiko, kai po rinkimų posto neteko Ukrainos ministrė pirmininkė Julija Tymošenko, kuri 2010 metais buvo įkalinta.

Yingluck Shinawatra
Sąrašas, į kurį įtraukti 209 pasaulio šalių lyderiai, skelbiasi, kad yra "moksliškas ir nešališkas pasaulio lyderių reitingas, sudarytas pagal jų patrauklumą". Sąrašą yra skelbę "Time Magazine" ir "Washington Post".

Sąrašo autorius sakė, kad J. Stoltenbergo nepakeis šiuo metu antroje vietoje esantis Butano karalius Jigme Khesaras Namgyelas Wangchuckas. Jis liks antras, o pirmoje vietoje atsidurs Tailando ministrė pirmininkė Yingluck Shinawatra, kuri yra "tikra gražuolė". 46-erių Y. Shinawatra 2011-ųjų rugpjūtį tapo pirmąja moterimi Tailando ministre pirmininke.