Atlikus atvykėlių tyrimus paaiškėjo, kad net 65 asmenys serga COVID-19. Dvidešimties tyrimo rezultatai buvo neigiami, dar devynių rezultatų laukiama.

Imigrantai, kaip spėjama, atvykę iš Eritrėjos, Maroko ir Sudano, jūroje išbuvo 30 valandų. Juos tekę gelbėti jų laive pradėjus rinktis vandeniui. Visi bus kurį laiką laikomi karantino sąlygomis.

„Laivu atvykę imigrantai šiuo metu karantine keturiolikai dienų, jiems atliktas naujojo koronaviruso testas. Sergantys atvykėliai bus izoliuoti, o likę – karantine ir stebimi“, – teigia Maltos sveikatos apsaugos ministerijos atstovai.

Skelbiama, kad imigrantai kelionę nedideliu laivu greičiausiai pradėjo iš Libijos, Maltos pakrančių apsauga sureagavo į jų pasiųstą pagalbos signalą.

„Visi jie į Maltą atvyko kartu, prieš atliekant tyrimus turėjo kontaktų su labai mažai žmonių“, – sako ministerijos atstovai ir priduria, kad tikimybė, jog atvykėliai galėjo užkrėsti vietinius, labai menka.

Jeigu skaičiuotume šiuos naujus atvejus, tai reikštų, kad Maltoje šiuo metu COVID-19 serga 99 asmenys, skelbia naujienų agentūra AFP.