Kad 52-ejų politikė atsiims savo kandidatūrą, jau anksčiau trečiadienį pranešė žiniasklaida.

Per pirminius rinkimus vadinamąjį superantradienį N. Haley iškovojo pergalę tik nedidelėje Vermonto valstijoje JAV šiaurės rytuose. Visose kitose 14 valstijų, kuriose antradienį vyko balsavimas, pirminius rinkimus laimėjo Donaldas Trumpas.

N. Haley rinkimų kampanijos štabas anksčiau teigė, kad superantradienį vykusio balsavimo dėl to, kas taps respublikonų partijos kandidatu užimti prezidento postą, rezultatai rodo, kad partija vis dar yra labai susiskaldžiusi.

N. Haley atsisakė išreikšti palaikymą buvusiam prezidentui D. Trumpui, tačiau paragino jį užsitarnauti nuosaikias pažiūras puoselėjančių ir nepriklausomų rinkėjų, palaikiusių ją pirminiuose rinkimuose, paramą.

„Dabar Donaldas Trumpas turi pelnyti jo nepalaikiusių žmonių mūsų partijoje ir už jos ribų balsus, tikiuosi, kad jis tai padarys“, – per televiziją parodytame kreipimesi iš Čarlstono Pietų Karolinoje pareiškė N. Haley.

„Esu dėkinga už paramą, kurios sulaukėme iš visos mūsų puikios šalies, – pridūrė N. Haley. – Bet dabar atėjo laikas stabdyti mano kampaniją. Aš sakiau, kad noriu, jog amerikiečių balsai būtų išgirsti – tai ir padariau. Dėl nieko nesigailiu.“

Buvęs JAV prezidentas D. Trumpas lengvai įveikė N. Haley beveik visose valstijose, kuriose vyko pirminiai respublikonų partijos rinkimai. Vienintele išimtimi tapo Vermontas.

„Vienybės nepasieksi, vien sakydamas, kad esame vieningi. Šiandien visose valstijose vis dar egzistuoja didelė grupė respublikonų rinkėjų, kurie reiškia didelį nerimą dėl Donaldo Trumpo“, – teigiama rinkimų kampanijos štabo pranešime.

Triuškinamą pergalę superantradienį įvykusiuose pirminiuose rinkimuos šventęs D. Trumpas pavadino juos „nuostabiu vakaru“. Pasiekęs šią pergalę, jis dar labiau priartėjo prie to, kad taptų savo partijos kandidatu lapkritį vyksiančiuose prezidento rinkimuose, kuriuose jam greičiausiai teks vėl susigrumti su prezidentu Joe Bidenu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)