Naujose nuotraukose užfiksuoti „remonto darbai, vykstantys tiek tilto geležinkelio linijoje, tiek apgriautose kelio / automobilių tilto atkarpose“, nurodė „Maxar“.

„Matome, kaip tiltu važiuoja transporto priemonės (daugiausia lengvieji automobiliai ir nedideli sunkvežimiai). Netoliese keltas per Kerčės sąsiaurį plukdo sunkvežimius“, – pridūrė ji.

Kitose nespalvotose nuotraukose matyti „krovininių sunkvežimių, laukiančių Kerčės perkėlos terminale, virtinė“.

„Netoliese, į šiaurės vakarus nuo Kerčės, apleistame oro uoste (Kerčės centriniame oro uoste), stovi keli šimtai krovininių sunkvežimių, laukiančių, kol bus perkelti į Rusiją“, – tęsė „Maxar“.

Rusija vakar pranešė, kad dėl sprogimo, kurį, jos teigimu, sukėlė užminuotas sunkvežimis, prieš kelis mėnesius išvykęs iš Odesos ir detonuotas praėjusį šeštadienį, sulaikė Rusijos, Ukrainos ir Armėnijos piliečius.

Pasak Rusijos FSB, rugpjūtį rulonai buvo laivu išvežti iš Ukrainos Odesos uosto į Bulgariją, paskui tranzitu pervežti per Poti uostą Sakartvele, tada sausuma pasiųsti į Armėniją ir vėliau keliais pasiekė Rusiją. Sprogmenys buvo įvežti į Rusiją sunkvežimiu su Sakartvelo numeriais spalio 4 d. ir atvyko į Krasnodaro regioną spalio 6-ąją, likus dviem dienoms iki sprogimų, pranešė FSB.

Per sprogimą, šeštadienį nugriaudėjusį ant Krymą ir Rusiją jungiančio kelių ir geležinkelio tilto, žuvo trys žmonės, dalis kelio įgriuvo, o ant geležinkelio įsiplieskė didžiulis gaisras.

Šis tiltas labai svarbus Maskvos logistikai, tai – gyvybiškai svarbi transporto jungtis, kuria karinė technika vežama Ukrainoje kariaujantiems Rusijos kareiviams. Tiltas turi didžiulė simbolinę reikšmę prezidentui Vladimirui Putinui, asmeniškai dalyvavusiam jį atidarant 2018 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją