Kaip rašo pagrindiniai Italijos laikraščiai, Y. Zaghbos motina yra kilusi iš Bolonijos, o jo tėvas yra marokietis.

Per šeštadienio vakaro išpuolį, už kurį atsakomybę prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS), Londone trys vyrai mikroautobusu rėžėsi į pėsčiuosius ant Londono tilto, o vėliau ėmė peiliais badyti žmones netoliese esančiame Boro turgaus rajone, kuriame įsikūrę daug barų ir restoranų. Naujausiais duomenimis, žuvo septyni asmenys, o dar 48 žmonės buvo sužeisti.

Italijos žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad Y. Zaghba pernai buvo sustabdytas Bolonijos oro uoste, kai rengėsi lipti į lėktuvą ir išskristi į Turkiją, su numanomu tikslu prisidėti prie IS kovotojų Sirijoje.

Pranešama, jog policija Y. Zaghbos mobiliajame telefone rado IS propagandinės filmuotos medžiagos, bet tyrimo metu nesugebėjo rasti pakankamai jo ryšių su terorizmu įrodymų, todėl turėjo jį paleisti.

Kaip teigiama pranešimuose, apie Y. Zaghbos, kaip potencialaus kovotojo, statusą buvo informuotos Britanijos ir Maroko slaptosios tarnybos.

Vėliau antradienį Britanijos policija patvirtino šio asmens tapatybę ir nurodė, kad pastaruoju metu jis gyveno Londono rytuose. Jo šeimai buvo pranešta apie jaunuolio žūtį.

Britų policija teigia, kad jis nebuvo policiją arba žvalgybos tarnybas dominantis asmuo.

Pirmadienį britų policija nurodė, kad kiti du užpuolikai buvo Khuramas Buttas ir Rachidas Redouane'as.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)