Tabloidas remiasi anoniminiais diplomatiniais šaltiniais Jungtinėse Valstijose ir Europoje. Oficialiai ši informacija dar nepatvirtinta.

Pasak šaltinių, į šį sąrašą bus įtraukta mažiausiai 13 žmonių. „Bild” duomenimis, sankcijos bus taikomos Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu, Federalinės saugumo tarnybos vadovui Aleksandrui Bortnikovui, RF prezidento administracijos vadovui Sergejui Ivanovui, vicepremjerui Dmitrijui Rogozinui ir Saugumo tarybos sekretoriui Nikolajui Patruševui. Į "juodąjį sąrašą” taip pat pateko Rusijos Juodosios jūros laivyno vadas Aleksandras Vitko ir RLDP lyderis Vladimiras Žirinovskis.

Be to, kaip pažymi „Bild”, sąraše bus Rusijos prezidento Vladimiro Putino padėjėjai Sergejus Glazjevas ir Vladislavas Surkovas, taip pat Valstybės Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas.

Be politikų, sankcijos bus taikomos didžiausių valstybinių bendrovių vadovams: koncerno „Gazprom” valdybos pirmininkui Aleksejui Mileriui ir kompanijos „Rosneft” vadovui Igoriui Sečinui. Kartu su jais į sąrašą pateko valstybinio žiniasklaidos holdingo "Rossija segodnia” vadovas Dmitrijus Kiseliovas.

Pasak „Bild”, draudimas įvažiuoti į ES ir JAV šiems Rusijos piliečiams bus patvirtintas pirmadienį per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą Briuselyje, kuris bus skirtas padėčiai Kryme.

Pateikė 5 puslapių sąrašą

Europos Sąjunga (ES) planuoja taikyti sankcijas 120-130 aukšto rango Rusijos pareigūnų, kuriems žadama įšaldyti sąskaitas ir uždrausti atvykti į Bendriją, penktadienį nurodė Europos pareigūnai.

Tas penkių puslapių sąrašas buvo sudarytas diplomatų, išmanančių Rusijos politiką.

Jis buvo pateiktas ES pareigūnams Briuselyje, kurie aptars visus tuos vardus ir parengs patikslintą sąrašą prieš pirmadienį vyksiantį Bendrijos užsienio reikalų ministrų susitikimą.

Vienas ES pareigūnas, turintis to sąrašo kopiją, sakė, kad į jį įtraukti kai kurie generolai ir kiti Rusijos aukščiausių kariuomenės bei politinės valdžios sluoksnių atstovai.

„Rosneft“: sankcijos I. Sečinui būtų „kvailas sprendimas“

Vokietijos laikraščiui „Bild“ paviešinus potencialių asmenų sąrašą, kuriems gresia Europos Sąjungos (ES) sankcijos, Rusijos valstybinės naftos kompanijos „Rosneft“ atstovai suvaržymus įmonės vadovui Igoriui Sečinui pavadino „kvailu sprendimu“, rašo „Reuters“.

„Tikėkimės, tai liks tik tuščia retorika, – „Rosneft“ atstovas Michailas Leontjevas pareiškė spaudos atstovams. – Tai kvailas, smulkmeniškas ir akivaizdus sabotažas prieš pačius save. Tai pirmiausiai neįprastai paveiks „Rosneft“ partnerius Vakaruose“.

ELTA primena, kad dėl Rusijos politikos ir intervencijos Ukrainos Krymo pusiasalyje, ES kovo 12 d. parengė galutinį politinių ir ekonominių sankcijų Maskvai tekstą. Nors oficialus sąrašas kam bus taikomi vizų išdavimų apribojimai dar nėra paskelbtas, aukšto rango ES pareigūnai teigia, kad sankcijos bus nukreiptos prieš artimus Rusijos prezidento Vladimiro Putino aplinkos žmones. Tikimasi, kad sankcijų dokumentą pirmadienį patvirtins ES užsienio reikalų ministrų taryba.

Rusijos pareigūnai pagrasino, kad Vakarų sankcijos sulauks „simetriško“ atsako iš Maskvos.