D. Trumpas, kuris su dar 18 kaltinamųjų kaltinamas sąmokslu siekiant panaikinti 2020 metų rinkimų rezultatus šioje pietinėje valstijoje, Atlantos Fultono apygardos kalėjime praleido mažiau nei 30 minučių, o paskui su automobilių kolona išvyko į oro uostą.

Kaip ir kiti iki šiol pasidavę bylos kaltinamieji, 77 metų D. Trumpas buvo nufotografuotas – tai pirmas toks atvejis bet kuriam pareigas einančiam ar buvusiam JAV prezidentui.

Šerifo biuro išplatintoje nuotraukoje jis, apsirengęs tamsiai mėlynu kostiumu, baltais marškiniais ir raudonu kaklaraiščiu, rūsčiai žvelgia į kamerą.

Donaldas Trumpas

Kalbėdamas su žurnalistais po sulaikymo D. Trumpas, kuris yra 2024 metų respublikonų kandidato į prezidentus favoritas, sakė, kad tai „labai liūdna diena Amerikai“. „Tai, kas čia įvyko, yra teisingumo parodija, – sakė jis. – Aš nieko blogo nepadariau“.

D. Trumpas platformoje „Truth Social“ paskelbė savo nuotrauką su prierašu „Trukdymas rinkimams“ ir nuoroda į savo kampanijos svetainę.

Po kurio laiko jis taip pat paskelbė ją „X“ – buvusiame tviteryje, mėgstamiausia D. Trumpo tribūna iki tol, kol jam nebuvo uždrausta ja naudotis po 2021 metų sausio 6 dieną jo šalininkų minios surengto JAV Kapitolijaus šturmo.

Fultono apygardos kalėjime D. Trumpui buvo suteiktas kalinio numeris PO1135809, o jo ūgis nurodytas šešios pėdos ir trys coliai (1,9 metro), svoris – 215 svarų (97 kilogramai), o plaukų spalva – „šviesūs arba šiaudų spalvos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)