Tai sekmadienį rašo laikraštis "The New Sunday Times", remdamasis šaltiniu tragedijos priežastis tiriančių tarptautinių ekspertų grupėje.

Malaizijos leidinio duomenimis, paskutinis užfiksuotas pokalbis lakūnų kabinoje buvo įgulos pokalbis su antžeminėmis aviacijos kontrolės tarnybomis. Bet "iki šiol pavyko nustatyti, kad paskutinis balsas, nuskambėjęs eteryje, nepriklausė lakūnui".

"Tačiau niekas nerodo, kad pilotai būtų kažką pastebėję ar pajutę", - pažymėjo šaltinis, daugiau nepateikdamas jokių tyrimo detalių. O "The New Sunday Times" žiniomis, kitą savaitę gali būti paskelbtos kai kurios preliminarios incidento detalės.

Aukų palaikai atgabenti į Charkivą

Malaizijos lėktuvo katastrofos Donecko srityje aukų palaikai naktį į sekmadienį buvo atvežti į Malyševo gamyklą Charkive, praneša "Interfax".

Keturių automobilių kolona įvažiavo į įmonės teritoriją 3 valandą Lietuvos laiku. Vėliau palaikai bus išgabenti į Nyderlandus, kur specialistai mėgins nustatyti žuvusiųjų tapatybę. Į gamyklą atvyko Charkivo srities administracijos vadovai, Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos darbuotojai, Nyderlandų atstovai.

Tarptautinės misijos katastrofos aukų palaikams ieškoti ir transportuoti vadovas Pieteris-Jaapas Albersbergas informavo, kad šeštadienį tragedijos vietoje likusių palaikų buvo ieškoma Hrabovės kaimo rajone. Sekmadienį ekspertai ketina tęsti paieškas prie Rossypnojės kaimo, kur nukrito dalis orlaivio nuolaužų.

Aviacijos bendrovės "Malaysian Airlines" lėktuvas sudužo Donecko srityje liepos 17 d. Žuvo visi 298 juo skridę žmonės. Pagal vieną iš versijų, lainerį numušė raketa.