Transporto reikalų sekretorius Grantas Shappsas pažadėjo visą šalių, iš kurių atvykstantiems žmonėms nebus taikoma privaloma izoliacija, sąrašą paskelbti kiek vėliau penktadienį.

Tačiau ministrai Škotijoje pareiškė automatiškai netaikysiantys Anglijos nutarimo, neaiškumų liko ir dėl Velso bei Šiaurės Airijos.

„Šiandien žengiame dar vieną žingsnį, pamažu atidarydami mūsų sienas“, – pranešime teigė G. Shappsas.

„Nesvarbu, ar esi atostogų organizatorius, pasirengęs kelionėms į užsienį, ar verslo atstovas, nekantraujantis vėl atverti įmonės duris, tai puiki naujiena JK žmonėms ir britų verslams“, – sakė jis.

G. Shappsas perspėjo, kad JK „greitai sureaguotų ir siektų apsaugoti šalį, jei kitose valstybėse, su kuriomis ji turi santykių, staigiai padaugėtų COVID-19 atvejų.“

Škotijos teisingumo ministras Humzas Yousas teigė, jog Škotijos vyriausybei dar prireiks „kelių dienų, kad ištirtų galimas saviizoliacijos atšaukimo pasekmes visuomenės sveikatai“. Jis tvirtino, kad trečiadienio vakarą Škotija iš Londono gavo sąrašą su 70 valstybių.

Mažiausiai aštuoniose jų tam tikrai daliai šalies gyventojų teko daugiau užsikrėtimo atvejų negu tokiai pačiai daliai tenka Škotijoje.

„Taip gali būti net su 18 šalių iš sąrašo, tačiau kol kas negalime tiksliai pasakyti dėl duomenų iš visų valstybių trūkumo“, – teigė H. Yousas.