Įamžinta, kaip dviejų variklių lėktuvas atsitrenkė į žemę ir užsiplieskė tarsi žvakė. Per katastrofą žuvo du lėktuvu skridę žmonės, praneša newsru.com.

Tragedija įvyko Akureirio mieste dar 2013 metų rugpjūtį, tačiau šokiruojantis vaizdo įrašas, įamžinęs lėktuvo kritimą, portale LiveLeak.com publikuotas tik dabar.

Žiniasklaidos duomenimis, rugpjūčio 5 dieną dviejų variklių lėktuvas, priklausantis karo medicinos tarnybai, atliko demonstracinį skrydį. Tuo metu jame buvo kapitonas ir sanitaras, taip pat antrasis pilotas Axelis Albertas Jensenas.

Kamera užfiksavo, kaip lėktuvas dideliu greičiu ir stipriai pakrypęs smarkiai artėja link žemės, paskui kairiuoju sparnu kliudo pakilimo-nutūpimo juostą. Sekančią akimirką užsidega kuras ir orlaivis virsta ugnies kamuoliu. Katastrofą matė keletas oro uosto darbuotojų, iš kurių vienam prireikė laiko atsigauti nuo šoko, rašo „The Daily Mail“.

Lėktuvo vadas Pallas Steindoras Steindorssonas ir medikas Peturas Robertas Tryggvasonas žuvo, o A. A. Jensenas atsipirko vien sumušimais.

Katastrofos akimirką lėktuvo važiuoklė nebuvo išskleista.

Taip pat yra žinoma, kad skrydžio metu jokių techninių nesklandumų nebuvo. Greičiausiai tragedijos priežastimi tapo žmogiškasis veiksnys.

Būdamas ore A. A. Jensenas orlaivio vadą įspėjo, kad jis pavojingai manevruoja.

Įdomiausia yra tai, kad A. A. Jensenas prieš dvylika metų jau buvo išgyvenęs vieną aviakatastrofą. Tada jis avarinio nusileidimo metu patyrė nedidelius sužalojimus. Tuomet medicininę pagalbą jam suteikė per šią nelaimę žuvęs P. R. Tryggvasonas.