Portalas Fontanka.ru skelbia, jog nuomonę apie pašalinį asmenį kabinoje išsakė Peterburgo aviacijos centro vienas iš įkūrėjų Arkadijus Orlovas tiesioginiame televizijos „Sankt-Peterburg“ eteryje.

Specialistas esą sakęs, jog tokie duomenys atskleisti iššifravus pilotų pokalbių kabinoje įrašus. Iš karto iškelta versija, jog pilotų kabinoje buvo lėktuvo katastrofoje žuvęs Tatarstano respublikos prezidento sūnus Irekas Minichanovas.

Greitai žinia iš portalo Fontanka.ru dingo, tačiau tekstas liko „Jandex“ paieškos sistemoje. Be to, „Business FM“ pavyko prisiskambinti į Sankt Peterburgo aviacijos mokslų centrą. Ten žurnalistams pasakė, jog asmuo, pavarde A. Orlovas, pas juos niekada nedirbo. O Tarptautinio aviacijos komiteto svetainėje pasirodė pranešimas: „Tyrimo metu kol kas nenustatyta jokių įrodymų, jog pilotų kabinoje būta pašalinių asmenų. Įrašų šifravimo ir balsų atpažinimo procesas vis dar vyksta“.

Televizijos kanalo „Sant-Peterburg“ vadovybė „Echo Moskvy“ sakė, jog apie Tatarstano respublikos prezidento sūnų tiesioginiame eteryje niekas nekalbėjo, tai tėra žurnalistų pramanai. Kaip teigia radijo kalbintas asmuo, laidos metu pateiktos vos kelios specialisto pastabos.

Pats A. Orlovas, dalyvavęs minėtoje televizijos laidoje, „Echo Moskvy“ sakė, jog Fontanka.ru skelbtame straipsnyje neva pateiktas jo pareiškimas tėra „tauškalai“.

Remiantis preliminariais Tarptautinio aviacijos komiteto duomenimis, tragedijos priežastimi tapo piloto klaida.
Kaip skelbia portalas Slon.ru, reisu Maskva-Kazanė turėjo skristi kitas lėktuvas, tačiau paskutinę minutę, sužinojus, jog skris ir Tatarstano prezidento sūnus ir regiono federalinės saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Antonovas, buvo nuspręsta pasirinkti erdvesnį lėktuvą, turinti verslo klasę. Kazanėje sudužęs „Boeing“ turėjo skristi į Sočį.

Tatarstano skrydžių bendrovei priklausęs „Boeing 737“, kuris skrido iš Maskvos į Tatarstano sostinę, Kazanės oro uoste sudužo lapkričio 17 dieną. Žuvo 44 keleiviai ir 6 įgulos nariai.