Šių snaiperių tikslas – žudyti Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariškius, rašo newsru.ua. Užfiksuoti jų šaukiniai – „Machačala“ ir „Beslan“.

Snaiperės šaudo iš begarsių stambaus kalibro snaiperių šautuvų „Vychlop“.

Be to, paaiškėjo, kad Slovjanske merginos verbuoja paauglius, kad šie imtųsi neteisėtų veiksmų prieš kareivius.

Paaugliams buvo siūloma 300 dolerių (760 Lt) už ukrainiečių blokavimo postų apšaudymą iš povamzdinių granatsvaidžių. Paaugliai privalėjo iššauti 15 šūvių į karių postus (iš pelkėtos arba iš miškingos vietovės), paskui jiems sumokėdavo atlygį.

Primename, jog „saugoti“ Slovjansko suvaro alkoholikus ir narkomanus.

Ukrainos kovotojų vadas: taikos plano įgyvendinimui gali prireikti ir dvejų metų

Tikimybė, jog Ukrainos prezidento Petro Porošenkos pasiūlytas taikos planas bus įgyvendintas per trumpą laiką, labai menka: tam gali prireikti nuo pusmečio iki dvejų metų.

Tokią nuomonę birželio 22 dieną laidoje „Podrobnosti nedeli“ per televiziją „Inter“ išsakė bataliono „Azov“ vadas Andrejus Bileckis, skelbia rus.newsru.ua.

„Labai norėtųsi, jog to (taikos plano įgyvendinimo) pavyktų pasiekti per kelias savaites, tačiau manau, jog, vertinant objektyviai, gali priteikti nuo pusmečio iki dvejų metų... Pačiame Ukrainos prezidento parengtame plane nėra nieko blogo. Tačiau labai abejoju, jog siena saugoma taip, kaip turėtų būti saugoma. Sprendžiu pagal situaciją Donecko srityje. Pasienio apsaugos pajėgos gana menkos, jiems niekas taip ir neparūpino geros ginkluotės, tai tiesiog neįmanoma“, - pažymėjo „Azov“ vadas.

Anot A. Bileckio, situaciją apsunkina į kovą įsitraukę nusikalstamo pasaulio veikėjai.

Kontrabanda buvo tradicinis jų pragyvenimo šaltinis labai daug metų – jiems apeiti pasienio apsaugą yra kasdienis darbas“, - teigia A. Bileckis.

„Azov“ vadas įsitikinęs: siekiant įgyvendinti taikos planą, pirmiausia reikia ne teoriškai, o iš tikrųjų uždaryti ir apsaugoti sieną su Rusija.

„Tas dvi savaites trukęs košmaras, kai net 200 kilometrų sienos buvo visai nesaugomi, pasibaigė, tačiau dabar siena dar kaip reikiant neapsaugota ir neuždaryta... Pirmiausia reikia uždaryti sieną – kad nei musė neprasmuktų. Kai tik liausis ginklų ir kovotojų antplūdis iš Rusijos, reikia padalinti į kelis sektorius - ne tiek ir ir daug: grupė Slovjanske, Donecko grupė, Snižnės grupė ir Luhansko. Ir blokuoti sektorių – imtis pilnavertės apsaugos“, - įsitikęs bataliono vadas.

Separatistai pažeidė paliaubų sąlygas

Ukrainos Užsienio reikalų ministerija (URM) ir Gynybos ministerija (GM) praneša, kad separatistai pažeidė paliaubų sąlygas.

Bendrame pareiškime žinybos pabrėžia, kad Ukraina kryptingai siekia taikos, informuoja glavcom.ua

„Į iniciatyvas, kurios padėtų pasiekti taiką, separatistai ir teroristai toliau atsakinėjo ginkluotais išpuoliais, kurie pažeidė paliaubų sąlygas. Vien per birželio 22-osios naktį neteisėti ginkluoti dariniai 11 kartų apšaudė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Kramatorsko, Slovjansko, Artiomovsko rajonuose ir kituose miestuose. Dieną separatistai įvykdė kelis išpuolius ir šturmavo minosvaidžiais ukrainiečių pasieniečius Krasnopartizansko, Biriukovo ir Nozdrevkos punktuose Luhansko apylinkėse. Provokacijos tęsiasi“, – pareiškė Ukrainos URM ir GM.

Ministerijose manoma, kad banditiški teroristų išpuoliai skirti eskaluoti padėtį, o tarptautinė bendruomenė turėtų nedelsdama ryžtingai juos pasmerkti.

„Ukraina kreipiasi į visus užsienio partnerius, ragindama palaikyti nuoseklias mūsų valstybės pastangas atkurti taiką ir užtikrinti, kad visos pusės besąlygiškai vykdytų balandžio 17 d. Ženevos susitarimo punktus. Pagrindinis reikalavimas – Rusijai. Mūsų valstybė kartu su visa tarptautine bendruomene tikisi iš Rusijos Federacijos realaus ir veiksmingo Ukrainos prezidento taikaus plano palaikymo, veiksmingo sienos gynimo nuo teroristų ir kad bus pasitelkta visa turima įtaka neteisėtoms teroristinėms grupuotėms šalies rytuose, kad šie nedelsiant nutrauktų ugnį ir sudėtų ginklus. Bet koks teroristų skatinimas turės kritinių padarinių, – rašoma pranešime.