Anot BBC, šios informacijos nepakanka norint tiksliai nustatyti, kur buvo V. Putinas, tačiau kai Rusijos valdžia kalba apie „specialiųjų operacijų zoną“, jie paprastai reiškia Ukrainos teritoriją, išskyrus Krymą, kuris buvo aneksuotas 2014 m.

Kremlius savaitgalį sakė, kad V. Putinas gruodžio 16-ąją visą dieną praleido „bendrame ginkluotųjų pajėgų padalinių, dalyvaujančių specialiojoje karinėje operacijoje, štabe“. Valstybiniai televizijos kanalai parodė jį nežinomoje vietoje, apsuptą generolų, įskaitant Generalinio štabo viršininką Valerijų Gerasimovą, kariuomenės generolą Sergejų Surovikiną ir gynybos ministrą Sergejų Šoigu.

Vėliau Valstybės Dūmos deputatas Andrejus Gurulevas „Telegram“ kanale parašė, kad V. Putinas buvo „specialiosios karinės operacijos“ zonoje.

Antradienį D. Peskovas patvirtino „Rossiyskaya Gazeta“ A. Gurulevo įrašo turinį: „Jei jis turi omenyje būstinę, kurioje jis buvo penktadienį, tada taip“.

Tačiau šis Kremliaus pareiškimas buvo labai greitai demaskuotas, paaiškėjo, kur iš tiesų lankėsi V. Putinas.

Šeštadienį paviešindamas V. Putino apsilankymo štabe vaizdo įrašą, Kremlius nenurodė, kur vyko susitikimas. Tačiau sprendžiant iš vaizdo įrašo, kurį paskelbė oficialus Kremliaus „Telegram“ kanalas, V. Putinas lankėsi Pietų karinės apygardos (PKA) pajėgų štabe. Gynybos ministerijos interneto svetainėje nurodoma, kad jų štabas įsikūręs Rostove prie Dono, skelbia „Agentstvo“.

Didelis apvalus stalas iš Pietų karinės apygardos štabo ir patalpos, kurioje jis yra, interjeras sutampa su tuo vaizdu, kuris buvo matyti per V. Putino vizitą į jungtinį ginkluotųjų pajėgų rūšių štabą. Tame pačiame štabe lapkričio mėnesį lankėsi ir gynybos ministras S. Šoigu. Tuo metu taip pat buvo skelbiama, kad ministras yra „specialiosios operacijos zonoje“.

Delfi primena, kad V. Zelenskis antradienį apsilankė rytiniame Bachmuto mieste, šiuo metu laikomame Rusijos ir Ukrainos kariuomenių mūšių epicentru.

Apie šį vizitą pranešė V. Zelenskio biuras. Jo teigimu, mieste prezidentas susitiko su ginkluotųjų pajėgų pareigūnais ir Ukrainos kariams dalino apdovanojimus.

Nuožmios kovos Bachmute verda dar nuo rugpjūčio. Didelė šio miesto dalis yra virtusi griuvėsiais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)