Šis reikalavimas negalios tik atvykusiems iš Ramiojo vandenyno salų.

„Šis sprendimas reiškia, kad Naujoji Zelandija turės griežčiausius ir plačiausiai taikomus pasienio kirtimo apribojimus pasaulyje, – spaudos konferencijoje sakė J. Ardern. – Taip pat raginame Naujosios Zelandijos gyventojus vengti visų nebūtinų kelionių į užsienį – tai padeda sumažinti COVID-19 atsivežimo riziką.“

Pasak jos, iki birželio 30 d. Naujojoje Zelandijoje taip pat nebus leidžiama prisišvartuoti kruiziniams laivams.

Naujojoje Zelandijoje iki šiol yra patvirtinti 6 užsikrėtimo koronavirusu atvejai, visi atvejai yra atsivežti iš užsienio.

Ukraina neįsileis užsienio piliečių

Vadovaujantis Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos informacija, nuo kovo 16 dienos 00.00 val. į Ukrainos teritoriją nebus įleidžiami užsienio valstybių piliečiai, praneša Užsienio reikalų ministerija. Išimtys bus taikomos tik užsieniečiams, turintiems galiojančius leidimus gyventi Ukrainoje, bei užsienio valstybių diplomatams ir tarptautinių organizacijų atstovams, turintiems galiojančias Ukrainos užsienio reikalų ministerijos akreditacijos korteles. Šį apribojimą užsieniečiams planuojama taikyti dvi savaites.

Nuo kovo 17 dienos 00.00 val. Ukrainoje visiškai nutraukiamas keleivių susisiekimas oro transportu, apie šio apribojimo trukmę nėra pranešama.

Saudo Arabija dėl koronaviruso stabdo tarptautinius skrydžius

Saudo Arabija šeštadienį paskelbė, kad dėl koronaviruso protrūkio dviem savaitėms stabdo tarptautinius skrydžius.

„Karalystės vyriausybė nusprendė sustabdyti tarptautinius skrydžius dviem savaitėms (pradedant nuo sekmadienio, kovo 15-osios) kaip dalį pastangų užkirsti kelią koronaviruso plitimui“, – per tviterį paskelbė Užsienio reikalų ministerija.