Tačiau šios nuotraukos rodo, kokie kontrastai egzistuoja tarp Rio de Žaneiro olimpiadoje dalyvaujančių šalių kultūrų. Egipto moterų paplūdimio komanda smėlio arenoje pasirodė vilkėdama marškinėlius ilgomis rankovėmis ir tamprėmis, skelbia dailymail.co.uk.

Paplūdimio tinklinio varžybos tarp Vokietijos ir Egipto

Apranga, kurią vilkėjo Nada Meawad ir Doaa Elghobashy, dengė ne tik rankas ir kojas. Sportininkės hidžabais buvo pridengusios ir galvas. Visas šis vaizdas stipriai kontrastavo su konkurenčių iš Vokietijos Lauros Ludwig ir Kiros Walkenhorst apranga. Europietės vilkėjo šiai sporto šakai įprastas dviejų dalių aprangas.

Nors Tarptautinė tinklinio federacija anksčiau buvo numačiusi uniformų dydį reguliuojančius standartus, prieš 2012 metų Londono Olimpiadą jie buvo liberalizuoti – leista dėvėti tampres ir ilgas rankoves.

Tarptautinės tinklinio federacijos atstovas spaudai Richardas Bakeris sekmadienį, rugpjūčio 7 dieną, sakė, kad šis žingsnis žengtas siekiant Olimpiadą padaryti prieinama kultūrine prasme. Ir ši priemonė pasiteisino.

Pasak R. Bakerio, 2016 metų Olimpiados kvalifikacinėse varžybose dalyvavo 169 šalys, kai artėjant Londono Olimpiadai buvo 143. Šiose varžybose nugalėjo sportininkės iš Vokietijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)