Liudytojas – žurnalistas ir visuomenės veikėjas Aleksandras Ryklinas – tvirtina, kad R. Kadyrovas B. Nemcovui grasino 2002 metų gruodį per čečėnų liaudies suvažiavimą Gudermese.

Kaip BBC sakė advokatas Vadimas Prochorovas, B. Nemcovui, kuris tuo metu Valstybės Dūmoje vadovavo frakcijai „Dešiniųjų jėgų sąjunga“, Gudermese tą dieną buvo grasinta net du kartus – dėl pasisakymo, skirto politinei tvarkai Rusijoje.

Pirmą kartą prie B. Nemcovo salėje priėjo žmogus, prisistatęs Rusijos saugumo tarnybos pareigūnu, ir pareiškė, kad už tokias kalbas jį reikėtų sušaudyti.

Apie šį incidentą 2007 metais rašė ir pats B. Nemcovas savo knygoje „Maištininko išpažintis“.

Vėliau B. Nemcovas sužinojo, kad tai buvo pats R. Kadyrovas. Vėliau, kaip teigia V. Prochorovas ir A. Ryklinas, R. Kadyrovas B. Nemcovui grasino tiesiog gatvėje prie liudininkų.

V. Prochorovas pabrėžia, kad minėtuosius grasinimus rimtai įvertino ne tik pats B. Nemcovas, bet ir tuometinis Čečėnijos vadovas, Ramzano tėvas Achmadas Chadži Kadyrovas. Jis B. Nemcovui skyrė apsaugą, kuri jį lydėjo iki pats Ingušijos sienos.

B. Nemcovo artimieji reikalauja, kad Čečėnijos vadovas būtų apklaustas. Jis pats ne kartą sakė, kad yra pasirengęs būti liudininku.

„Sako, kad Kadyrovas esą kažkada kažką pasakė Nemcovui, bet aš to fakto nepamenu. Tiesiog Nemcovas, ir kiti, ta penktoji kolona, kai juos pradeda pamiršti, iš karto prisimena mane. Tam, kad konkretūs Rusijos žmonės prabiltų apie Kadyrovą (...)“, – radijo stočiai „Govorit Moskva“ sakė R. Kadyrovas.

B. Nemcovas buvo nužudytas naktį iš vasario 27 į 28 dieną.