„Trys žmonės negyvi, vienas žmogus gydomas reanimacijoje, du sunkiai sužeisti, o įtariamasis, kuris buvo suimtas, taip pat buvo sužeistas, ypač į veidą“, – žurnalistams įvykio vietoje teigė Paryžiaus prokurorė Laure Beccuau.

Šūviai Paryžiaus centre esančiame kurdų kultūros centre ir kirpykloje prieš pat vidurdienį vietos (13 val. Lietuvos) laiku sukėlė paniką rajone, kuriame gausu parduotuvių, restoranų ir barų. Be to, šiame rajone gyvena daug kurdų.

Liudininkai naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad šaulys, kurį policija apibūdino kaip baltaodį, žinomą dėl dviejų ankstesnių bandymų nužudyti, iš pradžių taikėsi į kurdų kultūros centrą, o paskui užėjo į netoliese esančią kirpyklą, kur jį sulaikė policija.

„Matėme, kaip į kurdų kultūros centrą įėjo pagyvenęs baltaodis vyriškis ir pradėjo šaudyti, paskui jis nuėjo į greta esančią kirpyklą“, – AFP telefonu pasakojo netoliese esančiame restorane dirbantis Romainas.

Vietos gyventojas Emmanuelis Boujenanas AFP irgi sakė, kad vyras buvo sulaikytas kirpykloje.

„Buvo panikuojančių žmonių, kurie šaukė policijai ir rodė į saloną: „Jis ten, jis ten, eikite vidun“, – pasakojo jis.

Jis teigė matęs du žmones ant salono grindų su žaizdomis ant kojų.

Kurdų bendruomenės centre „Centre Ahmet Kaya“ veikia labdaros organizacija, siekianti integruoti Paryžiaus regiono kurdus.

Septyni ar aštuoni šūviai

Policijos šaltiniai šaulį apibūdino kaip baltaodį Prancūzijos pilietį, žinomą dėl dviejų ankstesnių pasikėsinimų nužudyti 2016 ir 2021 metais.

Jo motyvai lieka neaiškūs, tačiau jo tapatybė ir taikinys iš karto sukėlė įtarimų, kad šaudymas galėjo būti susijęs su rasiniais motyvais.

Vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas ne kartą įspėjo apie smurtaujančių kraštutinių dešiniųjų grupuočių pavojų Prancūzijoje.

Šaulys buvo sužeistas ir „nugabentas į ligoninę“, šaudymo vietoje sakė 10-ojo rajono merė Alexandra Cordebard .

Vienos iš rajone esančių parduotuvių savininkių AFP pasakojo, kad 10-ajame rajone esančioje Angeno gatvėje girdėjo septynis ar aštuonis šūvius ir sakė, kad „kilo visiška panika. Užsidarėme viduje“.

Paryžiaus prokuratūra pranešė, kad pradėtas tyrimas ir kad „60–70 metų vyras buvo suimtas ir yra areštuotas“.

„Šiuo metu tikrinama jo tapatybė“, – priduriama prokurorų pranešime.

Žinia apie šaudymą sukėlė nerimą mieste, kuris nuo 2015 metų ne kartą tapo islamistų teroristų grupuočių taikiniu.

Paryžiuje taip pat retkarčiais kyla gaujų smurto protrūkiai.