Dienraštis „Liberation“ nurodė, kad Abdelhakimas Dekharas, kuriam Prancūzijoje iškelti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti ir žmogaus pagrobimo, šių metų sausį buvo pripažintas kaltu dėl smurto prieš savo partnerę Sent Olbanso mieste, esančiame už maždaug 35 kilometrų į šiaurę nuo Londono.

Jis buvo įpareigotas dėvėti elektroninę apyrankę, atlikti viešuosius darbus ir šešis mėnesius vakarais neišeiti iš namų. Jam taip pat nurodyta nesiartinti prie savo partnerės – latvės studentės Valentinos A. – ir jų dviejų sūnų, gimusių 2004 ir 2006 metais.

A.Dekharo bausmės terminas baigėsi liepos 16 dieną, o tuojau po to jis atvyko į Prancūziją, rašo „Liberation“. Spalį jis pralaimėjo apeliacinį procesą ir buvo įpareigotas apmokėti 400 svarų (apie 1 650 litų) teismo išlaidas.

„Jo apeliacijos atmetimas spalio 16-ąją ir galutinis nuosprendis dėl jo buitinio smurto gali paaiškinti jo sprendimą likti Prancūzijoje“, – pridūrė laikraštis.

48 metų A.Dekharas buvo suimtas lapkričio 21 dieną, kai policija surengė dideles gaudynes po šaudymo kairiosios pakraipos laikraščio „Liberation“ redakcijoje, kur buvo sunkiai sužeistas vieno fotografo padėjėjas, taip pat atskiro incidento, kai buvo šaudoma prie banko „Societe Generale“ būstinės.

Jis taip pat kaltinamas sprukdamas pagrobęs automobilį ir jo vairuotoją, o keliomis dienomis anksčiau grasinęs ginklu naujienų televizijos BFMTV darbuotojams Paryžiuje.

A.Dekharas buvo išvykęs gyventi į Didžiąją Britaniją, kai Prancūzijoje atliko laisvės atėmimo bausmę dėl savo ryšių su vienu didelio atgarsio sulaukusiu susišaudymu su policija Paryžiuje 1994-ųjų spalį, per kurį žuvo penki žmonės.

A.Dekharas buvo nuteistas už tai, kad įsigijo lygiavamzdį šautuvą, kurį per 1994-ųjų išpuolį naudojo studentė Florence Rey ir jos meilužis Audry Maupinas.

„Liberation“ taip pat pranešė, jog A.Dekharas 2000 metais vedė jauną turkę studentę Gamze Aras ir kad jiedu gyveno Londono šiaurės rytiniame priemiestyje Ilforde.

A.Dekharas atsisakė bendradarbiauti su policija, tačiau jo DNR atitinka mėginius, paimtus išpuolių vietose. Po išpuolių Paryžiuje rastuose A.Dekharo laiškuose smerkiamas kapitalizmas, o žiniasklaida kaltinama įsitraukusi į sąmokslus.