Tai per televizijos maratoną pranešė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Rytų kariuomenės grupuotės atstovas Serhijus Čerevatas, kuriuo remiasi portalas „rbc.ua“.

„Šiandien kai kuriose vietose mūsų daliniams pavyko pasistūmėti iki 300 metrų. Svarbiausias šios gynybos operacijos rezultatas yra tai, kad priešas nuolat atakuojamas, naikinama jo gyvoji jėga ir technika“, - sakė pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad Ukrainos ginkluotųjų pajėgų žengimas į priekį yra gynybos operacijos dalis. Ukrainos kariškiai imasi tam tikrų kontrpuolimo veiksmų.

Pasak S. Čerevato, Ukrainos karinė vadovybė svarsto galimybę apsupti okupantus rusus Bachmute, nes Ukrainos ginkluotosios pajėgos pasiekia tam tikrų laimėjimų flanguose. Bet viskas priklauso nuo situacijos mūšio lauke.

Neseniai Gynybos ministerija pranešė, kad Ukrainos kariškiai Bachmuto ruože per savaitę pasistūmėjo 2 kilometrus ir neprarado nė vienos pozicijos.

Vėliau S. Čerevatas patikslino, kad gynybos operacijos metu Ukrainos ginkluotosios pajėgos nubloškė okupantus rusus 250 metrų-1,5 kilometro atstumu.

Karo studijų instituto (ISW) analitikai pažymi, kad Ukrainos ginkluotosios pajėgos, rengdamos lokalias atakas, pasistūmėjo į Bachmuto šiaurės vakarus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją