Moteris, kurią laikraštis "The National" vadina 20-mete Kepari Leniata, buvo surišta ir kankinama įdago įnagiu, o paskui aplieta benzinu ir padegta ant padangomis apdėtos šiukšlių krūvos.

Kaip rašė "Post-Courier", moterį padegė kaimiečiai, kurie tvirtina, kad ji burtais nužudė šešerių metų berniuką. Žiūrovų buvo daugiau nei policininkų, kurie negalėjo įsikišti.

Ugniagesių mašina, kuri atvažiavo į incidento vietą, taip pat buvo nuvyta. Incidentas įvyko trečiadienio rytą Mount Hageno mieste Vakarų Aukštikalnėse.

Kaip sakoma pranešimuose, prie kurių spausdinamos šiurpios degančio lavono nuotraukos, auka prisipažino nužudžiusi berniuką, kuris mirė antradienį paguldytas į ligoninę dėl pilvo ir krūtinės skausmų.

Policija nurodo, kad tos moters sudeginimą laiko žmogžudyste ir rengia kaltinimus atsakingiems asmenims.

Šioje skurdžioje Ramiojo vandenyno regiono valstybėje labai paplitęs tikėjimas burtais, daug žmonių nesutinka su natūraliomis priežastimis kaip nesėkmių, ligų, nelaimingų atsitikimų ar mirties paaiškinimu.

1971 metais šalyje įsigaliojo Burtų įstatymas, kuriuo ši praktika skelbiama nusikaltimu. Tačiau Papua Naujosios Gvinėjos įstatymų reformos komisija neseniai pasiūlė jį anuliuoti, nes padaugėjo išpuolių prieš žmones, kurie, kaip teigiama, užsiima juodąja magija.

Vietos vyskupas Davidas Piso sakė, kad buvo nužudyta daug nekaltų žmonių.

"Burtų ir su burtais susijusių nužudymų daugėja ir vyriausybei reikia pasiūlyti įstatymą tokiai praktikai sustabdyti", - sakė D.Piso laikraščiui "The National".

Policija pernai areštavo dešimtis žmonių, susijusių su įtariamu kanibalizmo kultu, kaltinamu nužudžius mažiausiai septynis žmones, kurių smegenys buvo suvalgytos žalios ir iš kurių penių buvo išvirtos sriubos.

Pastaraisiais metais Papua Naujojoje Gvinėjoje buvo ir keli kiti raganavimo bei kanibalizmo atvejai. 2011-aisiais buvo pranešta apie vyrą, kuris esą buvo rastas per burtų iniciacijos ceremoniją ėdantis savo klykiantį naujagimį sūnų.

2009 metais viena jauna moteris buvo išrengta nuogai ir gyva sudeginta prie stulpo, taip pat - Mount Hagene. Buvo kalbama, kad tai - taip pat nusikaltimas, susijęs su raganavimu.