Dešimtys kaimų, išsidėsčiusių ant Sepiko upės krantų, jau kovojo su potvyniais, kai ankstų sekmadienio rytą įvyko žemės drebėjimas. „Iki šiol prarasta apie 1000 namų“, – sakė Rytų Sepiko gubernatorius Allanas Birdas ir pridūrė, kad greitosios pagalbos ekipažai vis dar vertina drebėjimo, paveikusio didumą provincijos, padarinius.

Pasak provincijos policijos vado, pareigūnai užregistravo penkias žūtis, tačiau gelbėtojai dar tik atvyksta į atokų džiunglėmis apaugusį regioną, tad žuvusiųjų skaičius „gali būti didesnis“. Nuotraukose matyti į potvynio vandenis nuvirtę mediniai namai šiaudiniais stogais, pasviręs senas tiltas provincijos sostinėje.

Ministras pirmininkas Jamesas Marape patvirtino 130 mln. JAV dolerių finansavimo paketą, skirtą atkūrimo pastangoms po „gaivalinių nelaimių“ šalyje. Anksčiau šį mėnesį per potvynius, nuošliaužas ir liūtis Papua Naujojoje Gvinėjoje žuvo mažiausiai 23 žmonės. Daugelis iš 9 mln. salos piliečių gyvena ne pagrindiniuose miestuose, o sudėtingo reljefo vietovėse, kuriose trūksta kelių, tai apsunkina paieškos ir gelbėjimo darbus.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją