Henadij Moskalas („Batkivščina“): „Iš visiškai patikimų šaltinių paaiškėjo, kad į Kijevą dislokuoja didelę grupę jaunuolių, iš kurių dauguma – anksčiau teisti ar turėję problemų su teisėsaugos institucijomis. Šie žmonės identifikuoja save su viena politine jėga, neina į Euromaidaną ar PR mitingus, tačiau krepšiuose turi „Berkut“ padalinio uniformas, gumines lazdas ir kitas specialiąsias priemones bei ruošiasi jėgos akcijoms tarsi milicijos darbuotojai.

Akivaizdu, kad jie rengs provokacijas. Todėl aš kreipiausi į Zacharčsenko, reikalaudamas pajungti visas operatyvines tarnybas ir VRM galimybes, kad tie žmonės būtų išaiškinti ir neutralizuoti. Gali būti, kad kalbama ir apie tuos, kurie įspėjo laikinai einantį Kijevo milicijos viršininko pareigas Valerijų Mazaną.“

Iryna Geraščenko (UDAR): „Gražiausias Kijevo parkas – Mariinka – okupuotas prezidento fanų. Fotografuojasi ant vaikiškų sūpynių, spjaudosi, rūko, geria. Kai kurie jau vos ant kojų pastovi. Paklausiau milicininkų, kodėl neišvaro iš vaikų parko girtų. Juokiasi: „Čia pusė tokių. Mums liepė nieko neliesti.“ Kaip jie atrodys sekmadienį? Jūs bent jiems nepilkite (Maidano organizatoriai).“

Natalka Pisnia: „Nutarėme eiti pas tuos statytinius. Jie patys pas mus atėjo. Tiesiog pasibeldė į PTS duris ir pasakė: „Sveiki, mes – iš parko. Norime pasakyti, kad po šaukimo pabėgome. Ir kad mus atvežė į Kijevą už 300 rubasų (rublių) per dieną. O mano atlyginimas – 2000. Ir kad aš nenoriu ten stovėti, bet mūsų įmonę išformuoja. Rašai prašymą atleisti iš darbo ir iš karto – dėl priėmimo į darbą. Jei nevažiuosi, antro prašymo nepriims. Aš vardu Dima, esu iš Ladyžino. Sakykite, ką mums daryti? Kam skųstis, kad neatleistų iš darbo? Nenorime atgal į parką, norime likti čia.“

Stanislavas Rečinskis (žurnalistas): „Prieš kelias dienas nutiko keistas atvejis. Stovėjau su Pojarkovu ir jo vairuotojais Banko ir Liuteronų gatvių kampe. Jie kaip tik užblokavo Liuteronų gatvę, žmonių ėmė daugėti. Staiga gaunu į mobilųjį žinutę iš vieno aktyvių Maidano veikėjų. „Visi į Maidaną! Prasidėjo šturmas!“ Nusileidau į Kreščiatiką. Viskas ramu, jokio šturmo nėra. Galvoju, pažiūrėsiu, gal neteisingai perskaičiau? Žiūriu į telefoną – žinutės nėra. Man sklerozė, bet ne haliucinacijos.

O šiandien man papasakojo, kad Ukrainos saugumo tarnyba (UST) įsigijo naują ryšių kanalų stebėsenos mobilųjį kompleksą. Galingas daikčiukas. Jis dideliu spinduliu perdengia mobiliojo ryšio operatorius. Tai yra, jis siunčia stipriausią signalą, ir jūsų telefonas automatiškai į jį persijungia, nepriklausomai nuo to, koks jūsų operatorius. Kompleksas vienu metu gali apimti 140 mobiliųjų telefonų.

Ne paslaptis, kad UST seniai turi politikų, Maidano aktyvistų, žurnalistų mobiliųjų telefonų numerius. Kiekvieną dieną UST renka aktyviausių žmonių telefono numerius. Taigi su šiuo kompleksu galima siųsti trumpąsias žinutes, pakeičiant siuntėjo numerį. Pavyzdžiui, jums žinomo žmogaus pagalbos prašymą. Arba vado įsakymą kur nors pereiti. O paskui žinutę iš jūsų mobiliojo galima ištrinti. Na ir, žinoma, kompleksu galima išgauti visą informaciją iš jūsų telefono, galima jį tiesiog užblokuoti. Manau, reikėtų apie tai žinoti. O įtartinas žinutes dėl viso pikto patikrini skambučiais.

Tas pats šaltinis papasakojo, kad per kitą Maidano šturmą vienu metu bus išjungta elektra ne tik Kreščiatike, bet ir gretimose gatvėse, bus išjungtos mobiliojo ryšio stotelės. Jokios tiesioginės transliacijos jau nebus. Todėl kad kitą šturmą planuoja UST, padedama rusų specialiųjų tarnybų, o ne specialiosios paskirties būrių ar snaiperių.

Taip pat sakė, kad dėl dujų, apie kurias neseniai kalbėjo Moskalis, svarstoma tokia idėja. Tik ne mirtinų, <...> įprastų, akis ir nosiaryklę dirginančių dujų. Siūloma purkšti jas per metro išėjimus. Tam ir buvo penkis kartus pranešta apie užminavimą. Tuo metu „specai“ ištyrė išėjimus iš metro ir ventiliacijas. Bet atrodo, šito sumanymo atsisakė.

Rusų specialiųjų tarnybų atstovai – ne aukšto rango, gyvena sename apšiurusiame UST viešbutyje. Šturmo rengimu užsiima vadovas „K“ ir departamentas „T“. Keista, kad niekam neatėjo į galvą mintis užblokuoti, pavyzdžiui, „K“ Malopodvalnaja gatvėje. Ten pat sėdi šnipeliai. Jei juos bent dienai ar dviem užblokuoti, baigsis laikmenos įrašams. Jiems tai bus katastrofa.“