Kasmet liepą Pamplonoje rengiami aštuoni daug adrenalino suteikiantys rytiniai bėgimai su buliais siauromis vingiuotomis senamiesčio gatvėmis.

Šiemet per aštuonis bėgimus iš viso buvo subadyti aštuoni žmonės.

Sekmadienį penki iš šešių bulių lėkė vingiuotomis gatvėmis kartu su juos vedusiais kastruotais jautukais, tačiau šeštasis metėsi atgal ir sukėlė sumaištį bėgikų minioje. Gyvūnas permetė vieną vyrą ragais ir partrenkė jį grindinio, o tuomet bedė kitiems dviems prie sienos prispaustiems bėgikams.

Regiono ligoninės atstovas spaudai Tomas Belzunegui pranešė, kad buliaus, vardu Rabanero, partrenktas vyras buvo subadytas į koją. Antrajam kliuvo į dešinę ranką, o trečiajam – į pažastį. Anot ligoninės, nė vieno iš jų gyvybei pavojus negresia.

Raudonasis Kryžius pranešė, kad dar keli žmonės nukentėjo nuo smūgių, patirtų per susidūrimus su buliais ir jautukais ar su kitais bėgikais.

Per pirmus septynis bėgimus buvo subadyti tris ispanai ir du amerikiečiai.

Šeši buliai, užauginti šiemet jau 53 kartą festivalyje dalyvavusio ūkio „Miura“, 850 metrų iki koridos arenos nubėgo per 2 minutes 42 sekundes.

Festivalis, kurį išgarsino Ernesto Hemingway 1926 metų romanas „Fiesta“, kasmet pritraukia apie 1 mln. lankytojų. Daugelis jų nemiega visą naktį arba keliasi anksti ryte, kad užgniaužę kvapą iš balkonų ar barikadų galėtų stebėti, kaip šimtai bėgikų, dėvinčių tradicinę aprangą su raudonomis juosmens juostomis, bėga su buliais.

Nuo 1910-ųjų per šiuos bėgimus iš viso žuvo 16 žmonių, paskutinis iš jų – 2009 metais.

Gyvūnų teisių gynėjų protestai taip pat jau tapo nuolatiniu dalyku Pamplonoje. Šiųmečio festivalio išvakarėse daugybė pusnuogių aktyvistų surengė performansą, kurio metu vaizdavo miesto gatvėse gulinčius negyvus bulius, siekdami atkreipti dėmesį į žiaurų elgesį su gyvūnais pramogai.

Bulių kautynes kaip šalies kultūrinio paveldo dalį saugo Ispanijos konstitucija.