Dale‘as McAlpine‘as buvo apkaltintas tuo, kad „priekabiavo, sukėlė nerimą arba sielvartą“, kai homoseksualus policijos paramos pareigūnas išgirdo jį vardijant įvairias Biblijoje minimas „nuodėmes“, įskaitant šventvagiškas kalbas, girtavimą ir santykius tarp tos pačios lyties asmenų.

42-jų baptistas, kuris daugelį metų pamokslauja D.Britanijos Workington miestelyje, teigia, kad sakydamas pamokslą ant kopėčių, nepaminėjo homoseksualumo, tačiau prisipažino sakęs pro šalį einančiam pirkėjui, kad jo įsitikinimu, tai prieštarauja Dievo žodžiui.

Policijos pareigūnai tvirtina, kad jis šią pastabą pasakė pakankamai garsiai, kad ją galėtų išgirsti kiti žmonės, ir apkaltino jį naudojus įžeidžiančius ir užgaulius žodžius, prieštaraujančius viešosios tvarkos aktui.

Balandžio 20 d. D. McAlpine‘as buvo nuvežtas į policijos nuovadą policijos autobusiuku ir užrakintas kameroje septynioms valandoms. Jo teigimu, šis incidentas buvo vienas iš nemaloniausių patyrimų jo gyvenime.

„Jaučiausi labai sukrėstas ir pažemintas, kad buvau suimtas savo gimtajame mieste ir su manim buvo elgiamasi, kaip su eiliniu nusikaltėliu, matant mano pažįstamiems žmonėms“, – sakė jis.
„Man buvo atimta laisvė dėl kažkieno, kam nepatiko mano pasakyti žodžiai, nuogirdų ir aš buvau kaltinamas pagal įstatymus, kurie nėra taikomi.“

Krikščionybės kampanijos dalyviai išreiškė susirūpinimą dėl to, kad viešosios tvarkos aktas, kuris buvo įvestas 1986 m. ir skirtas kovai su smurtaujančiais riaušių dalyviais ir futbolo rungtynių chuliganais, yra naudojamas, siekiant pažaboti kalbos laisvę.

Krikščionybės instituto advokatas Samas Websteris, kuris palaiko D. McAlpine‘ą, teigia, kad nėra nusikaltimas išreikšti savo nuomonę, kad homoseksualumas yra nuodėmė.

„Policijos pareiga prižiūrėti viešąją tvarką, tačiau jie taip pat turi pareigą ginti teisėtą gyventojų kalbos laisvę“, – teigia jis.