Užtvankos nuotraukas prieš ir po sprogimo publikavo leidinys „Schemos“, palyginęs birželio 4 ir 6 dienomis „Planet Labs“ darytas palydovines nuotraukas.

„2023 m. birželio 6 d. „Planet Labs“ palydovinėje nuotraukoje matyti Kachovkos hidroelektrinės sprogimo pasekmės. Lyginant su birželio 4 dienos vaizdu, matyti, kad buvo sunaikinta beveik visa hidroelektrinės konstrukcija“, – rašoma pranešime.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis antradienį pareiškė, kad „pasaulis turi reaguoti“ į Kachovkos užtvankos sugadinimą, kaltindamas Rusiją dėl veiksmų, sukėlusių didelius potvynius.

„Pasaulis turi reaguoti“, – pareiškė jis socialinėje žiniasklaidoje, pridurdamas, kad Rusija 2.50 val. vietos laiku (23.50 val. Grinvičo laiku) įvykdė Kachovkos hidroelektrinės „vidinį konstrukcijų sprogdinimą“.

„Rusija jau daugiau nei metus kontroliuoja užtvanką ir visą Kachovkos hidroelektrinę. Fiziškai neįmanoma jos kaip nors susprogdinti iš išorės, apšaudant. Ją užminavo rusų okupantai. Ir jie ją susprogdino“, – rašė V. Zelenskis tviteryje.

Ukrainos vidaus reikalų ministras Ihoris Klimenka pranešė, kad užtvindytos 24 gyvenvietės. Pasak jo, dabar vandens lygis dešiniajame Chersono srities krante yra didesnis nei 2 metrai.

Ministras pažymėjo, kad jau evakuota apie tūkstantis žmonių, evakuacija tęsiasi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją