"Tai, ką "Guardian" išspausdino apie prezidentą Arafatą, esą praėjusią savaitę jį ištiko širdies smūgis, yra absoliutus ir visiškas melas", - naujienų agentūrai AFP sakė palestiniečių savivaldos personalo vadovas Tayebas Abdelrahimas (Tajibas Abdelrahimas).

Pasiteirautas, kodėl kelias pastarąsias dienas palestiniečių lyderis atrodė išblyškęs, T.Abdelrahimas teigė, jog taip yra dėl "vėmimo ir prarasto apetito".

74 metrų lyderio "kraujospūdis yra 80 ir 120 (mm Hg), o tai yra vidutiniškas rodiklis", sakė jis.

"The Guardian" pranešimus per radijo stotį "Voice of Palestine" paneigė ir vyriausiasis Y.Arafato patarėjas Nabilas Abu Rudeina.

"Prezidentas jaučiasi gerai ir užsiima įprasta veikla. ("The Guardian") pranešimai yra ne kas kita, kaip šališkos ir bevertės paskalos", - teigė jis.

Didžiosios Britanijos laikraštis "The Guardian", remdamasis Palestiniečių lyderio aplinka, trečiadienį pranešė, jog Y.Arafatą praėjusią savaitę buvo ištikęs širdies priepuolis, bet apie tai nepaskelbta, kad "nekiltų panika".

"Nors jis ir patyrė nestiprų širdies smūgį, gydytojai sako, kad jis visiškai pasveiks. Jis yra visiškai kontroliuojamas. Nėra dėl ko pergyventi", - Londone leidžiamam laikraščiui tvirtino padėjėjas, pageidavęs likti neįvardytas.

Palestinos savivalda tada buvo linkusi neskelbti informacijos apie lyderio sveikatos būklę, nes sveikata sutriko "kritišku metu, kai izraeliečiai kelia grėsmę Arafato gyvybei".

Laikraščio duomenimis, jeigu Y.Arafatui reikės gydymo, kurio negalima gauti Vakarų Kranto mieste Ramaloje, jis gali išvykti gydytis į Egiptą ar Jordaniją, bet tik tuo atveju, jei po to izraeliečiai jam leis sugrįžti atgal.

Rugsėjo 20 d. Y.Arafatas žurnalistams sakė, kad neseniai prastai jautėsi, bet jau pasveiko. Lyderio asmeninis gydytojas teigė, kad jo "sveikata puiki".

Garbaus amžiaus palestiniečių vadovo iš apsuptos būstinės Ramaloje Izraelis neišleidžia nuo 2001 m. gruodžio.

1992 m. birželį Jordanijos sostinėje Amane Y.Arafatui buvo atlikta smegenų operacija, kurios metu pašalintas kraujo krešulys, susidaręs netrukus po to, kai Libijoje jo lėktuvas patyrė avariją.

Sklando gandai, neva Y.Arafatas, kuris kartais per viešus pasirodymus šiek tiek kreta, serga Parkinsono liga, tačiau asmeninis jo gydytojas teigia, kad "virpulį" sukelia "nervinė įtampa".

1929 m. gimęs Y.Arafatas šeimą sukūrė sulaukęs 62 metų, nerūko, negeria ir rūpinasi savo svoriu.

Rugsėjo 11-ają, prabėgus dviem dienoms po savižudžių išpuolių Jeruzalėje ir Tel Avive, Izraelio saugumo komitetas iš esmės nusprendė pašalinti Y.Arafatą. Šis sprendimas sukėlė palestiniečių pasipiktinimą, jį pasmerkė ir tarptautinė bendruomenė.