Pradiniai skrodimo rezultatai buvo paskelbti minėtos blokbasterių franšizės kūrėjams pranešus, kad jie kol kas sustabdo filmavimą ir tarsis, kaip tęsti septintąjį filmą, kurį buvo planuojama išleisti kitų metų liepą.

Preliminari ataskaita patvirtina, kad 40 metų P.Walkeris buvo keleivis 400 tūkst. dolerių kainuojančiame raudoname 2005-ųjų „Porsche Carrera GT“, kurį vairavo jo draugas Rogeris Rodasas, kai šeštadienį automobilis dideliu greičiu rėžėsi į stulpą ir medį Santa Klaritoje į šiaurę nuo Los Andželo.

R.Rodasas mirė nuo „daugybinių trauminių sužeidimų“, parodė skrodimas, o P.Walkerio mirties priežastis apibūdinama kaip „bendri trauminių ir terminių sužeidimų padariniai“.

Daugiau detalių šiame vieno puslapio aprašyme nepateikiama. Koronerių atstovas atsisakė komentuoti spėliones, jog tokia formuluotė rodo, kad P.Walkeris galėjo likti gyvas po pradinio smūgio ir mirė gaisre, mašinai užsiliepsnojus.

CNN parodė stebėjimo kameros nufilmuotą medžiagą, kuri rodytų, kad tarp pačios avarijos ir mašinos užsidegimo praėjo viena minutė.

Žiniasklaidos pranešimuose taip pat sakoma, kad daug žmonių atbėgo iš netoliese vykusio labdaros renginio, kuriame dalyvavo ir P.Walkeris su R.Rodasu, bet nespėjo kaip nors padėti, nes automobilį apėmė liepsnos.

Toksikologijos testų rezultatų dar laukiama ir tai gali užtrukti nuo šešių iki aštuonių savaičių, nurodė Los Andželo apygardos koronerių biuras, kuris padarė išvadą, kad abiejų vyrų mirtis buvo atsitiktinė.

P.Walkerio žūtis pribloškė „Greitų ir įsiutusių“ gerbėjus, kurie plūdo į avarijos vietą, kur vis didėja improvizuota šventovė žuvusiųjų atminimui ir kur taip pat apsilankė kitos „Greitų ir įsiutusių“ žvaigždės, tarp jų - Vinas Dieselis.

Aktoriaus žūtis yra didelis smūgis studijai „Universal“, kuriai ši franšizė yra didžiulis pajamų šaltinis industrijoje, vis labiau priklausomoje nuo pelningų blokbasterių tęsinių.

„Universal“ paskelbė, kad po P.Walkerio žūties sustabdė juostos „Greiti ir įsiutę 7“ kūrimą.

„Šiuo metu jaučiame, kad tai mūsų atsakomybė – nutraukti „Greitų ir įsiutusių 7“ kūrimą tam tikram laikui, kad galėtume įvertinti visas prieinamas galimybes judėti į priekį su šia franšize“, - sakoma pareiškime.

Franšizės kūrėjai žada toliau informuoti gerbėjus, bet kol kas ragina juos prisidėti prie jų „gedulo dėl mūsų brangaus draugo Paulo Walkerio mirties“.

Prieš pat avariją P.Walkeris buvo minėtame labdaros renginyje, kurio metu buvo renkami pinigai taifūno „Haiyan“ aukoms Filipinuose per aktoriaus įsteigtą nepelno organizaciją „Reach Out Worldwide“, padedančią nuo stichinių nelaimių nukentėjusiems žmonėms.

Aktorius buvo trumpam nutraukęs filmavimąsi - Padėkos dienos atostogoms.

P.Walkeris dalyvaudavo automobilių lenktynėse, „Twitter“ vadino save žmogumi, mėgstančių veiklą atvirame ore, vandenynų entuziastu ir priklausomu nuo adrenalino. Jis pats atlikdavo daugelį savo kino veikėjų triukų.

Be darbų veiksmo filmuose P.Walkeris turėjo pasirodyti nepriklausomoje juostoje „Valandos“ (Hours), kuris turėjo išeiti gruodžio viduryje ir kuriame pasakojama apie tėvą, bandantį palaikyti sergančios dukrelės gyvybę po uragano „Katrina“ Naujajame Orleane 2005 metais.

Pirmoji „Greitų ir įsiutusių“ juosta pasirodė 2001 metais. Šie filmai apie greitus automobilius, „kietus“ vyrukus, seksualias merginas ir egzotiškas vietas yra tarp didžiausios pasaulinės sėkmės sulaukusių Holivudo franšizių.