I. Khano „Tehreek-e-Insaf“ partijos atstovas sakė, kad Islamabado aukštasis teismas šį mėnesį panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą įkalinti jį trejiems metams, sprendimas neleido I. Khanui dalyvauti būsimuose rinkimuose. Jo partija ir advokatai teigė, kad jis buvo paleistas už užstatą, tačiau baiminosi, kad 70 metų politikas bus vėl suimtas dėl dar vienos iš daugiau nei 200 bylų, jam iškeltų nuo tada, kai 2022 m. balandį per balsavimą parlamente jis buvo nušalintas.

„Pateikėme atskirą prašymą teismui priimti įsakymą, draudžiantį valdžiai jį suimti dėl bet kurios kitos bylos, – naujienų agentūrai AFP sakė vienas advokatų Goharas Khanas. – Jei valdžia jį sulaikys dėl bet kurios kitos bylos, tai pažeis jo teises“.

I. Khanas kali tris savaites, teisėjui pripažinus jį kaltu deramai nedeklaravus dovanų, kurias gavo eidamas pareigas. Tikėdamasi, kad I. Khanas bus paleistas, jo teisininkų komanda pareiškė vyksianti į šimtmečio senumo kalėjimą, esantį maždaug už 60 kilometrų į vakarus nuo sostinės Islamabado. Tačiau, pasak vieno politikos apžvalgininko, dar reikia palaukti, ar buvęs ministras pirmininkas bus paleistas ir kada tai įvyks.

Charizmatiškasis 70-metis, buvusi kriketo žvaigždė, yra populiariausias Pakistano politikas ir tvirtina, jog jo nušalinimą ir bylas surežisavo įtakingi kariniai sluoksniai, kad jis negalėtų siekti antrosios kadencijos.

Šį mėnesį Pakistano parlamentas buvo paleistas I. Khano įpėdinio Shehbazo Sharifo prašymu, kad būtų atvertas kelias laikinajai vyriausybei, kuri ateinančiais mėnesiais surengs rinkimus. Kol kas balsavimo data dar nepaskelbta.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją