Pardavėjai pirmadienį sakė naujienų agentūrai AFP, kad šeštadienį atsidarius Karchano turgavietei, esančiai šiaurės vakarinio Pešavaro miesto pakraštyje, joje buvo rasta ranka rašytų grasinamų atsišaukimų.

"Sekso narkotikų, vulgarių ir nešvankių filmų pardavinėjimas prieštarauja šariatui, - sakoma atsišaukimo kopijose, išplatintose kovotojų grupuotės "Tehreek-e-Taliban Khyber" vardu. - Visi, dalyvaujantys šiame versle, perspėjami baigti šį užsiėmimą ir pradėti teisėtą verslą, kitaip susidurs su pasekmėmis."

Šaltiniai, gavę šiuos grasinamus laiškus, prašė AFP neviešinti jų vardų, baimindamiesi Talibano keršto.

Dešimtyse krautuvėlių Karchano turgavietėje atvirai pardavinėja pornografinius filmus ir potenciją didinančius vaistus, teigia liudininkai.

Ši turgavietė įsikūrusi prie sienos su Chaibero genčių rajonu, kuriame neseniai suintensyvėjo susirėmimai, Pakistano kariškiams tęsiant ilgalaikę operaciją prieš Talibaną ir kitas islamistų grupuotes, veikiančias prie sienos su Afganistanu.

Pakistano šiaurės vakaruose muzikos įrašų ir filmų pardavėjai dažnai sulaukia grasinimų, o šimtai tokių parduotuvių anksčiau yra tapusios sprogdinimų taikiniais, nes kovotojai jų veiklą laiko pažeidžiančia islamo moralės normas.

Mažiausiai dešimt žmonių žuvo, o dar 26 buvo sužeisti penktadienį, kai bomba sprogo prie vienos DVD diskų parduotuvės Kalajoje, pagrindiniame Orakzajaus genčių regiono mieste.