Nauji mirties atvejai Karačyje sukėlė paniką ir išprovokavo būgštavimų, kad miesto valdžia, kuri dar nenustatė nuotėkio šaltinio ir dujų rūšies, nesugeba susidoroti su situacija, bet pareigūnai pabrėžia, kad įtarimų, jog tai gali būti sabotažas, nėra.

Kaip pranešama, dujomis, kurios, atrodo, yra bekvapės, apsinuodijo šimtai žmonių.

Apie įvykį buvo sužinota, kai Karačio Kamario rajone, esančiame netoli pagrindinio uosto, kur švartuojasi atplaukiantys laivai, į vietos ligonines sekmadienio vakarą staiga ėmė kreiptis žmonės, turintys rimtų kvėpavimo problemų.

Pareigūnai nurodė planuojantys iki antradienio vakaro į saugesnes vietas evakuoti gyventojus iš Kamario.

Pirmadienio rytą buvo skelbiama apie penkias aukas, bet vietos policijos viršininkas Adilas Malikas sakė, kad į ligonines buvo nuvežta dar apie 150 žmonių, kuriems pasireiškė tokie pat simptomai, ir iki vakaro mirė dar keturi žmonės.

Ligoninės nurodė suteikusios pagalbą daugiau kaip 650 žmonių. Visi jie gyvena Kamaryje. Apsinuodijimo dujomis atvejų pačiame uoste nenustatyta.

„Uosto teritorijoje yra tūkstančiai krovininių konteinerių, pareigūnai tikrina juos aiškindamiesi, ar nuodingos dujos nutekėjo iš ten“, – nurodė A. Malikas.

Karačis yra pietinės Sindo provincijos sostinė, didžiausias Pakistano miestas ir pagrindinis šalies komercinis centras. Netoli jo taip pat įsikūrusios kelios naftos perdirbimo gamyklos.