Vietos policijos vadas Mukhtiaras Ahmedas naujienų agentūrai dpa pranešė, kad 16 ar 17 m. mergina penktadienį buvo keliais šūviais iš arti nušauta savo šeimos name Kohistano mieste šiaurinėje šalies dalyje.

M. Ahmedas nurodė, kad policijos apsauga suteikta dar vienai paauglei, kuri matyti kitame socialiniuose tinkluose paviešintame vaizdo įraše.

Žmogžudystę įvykdyti nurodė vietinė kaimo taryba – džirga, kurią sudaro genties vyrai, ginčus sprendžiantys pagal šimtmečių senumo tradicijas, teigė pareigūnas.

Jis pridūrė, kad policijos komandos vykdo reidus, kad rastų ir suimtų džirgos narius, įskaitant vietos dvasininkus.

Jo teigimu, yra požymių, kad socialiniuose tinkluose pasirodę vaizdo įrašai ir nuotraukos buvo redaguoti.

Kohistanas, šalia Pakistano sienos su Kinija esantis kalnų regionas, visame pasaulyje išgarsėjo dar 2011 m., kuomet čia panašiu būdu buvo nužudytos keturios su vaikinais nusifilmavusios merginos.

Pakistano žmogaus teisių komisijos (HRCP) teigimu, Pakistane prisidengiant šeimos garbės gynimu nuo artimųjų rankos kasmet žūsta maždaug 1 000 moterų.

Agentūra „Amnesty International“ nurodo, kad žudikas dažniausiai lieka nenubaustas dėl prieštaringai vertinamos islamo įstatymų nuostatos, pagal kurią aukos giminės gali atleisti nusikaltėliui.

2016 m. Pakistane įvestas įstatymas, iš dalies panaikinantis šią nuostatą, tačiau šios praktikos sustabdyti jis iš esmės nepadėjo, nurodo HRCP.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją