Tačiau abejonių kelia tai, ar Bo Xilai pats atliks laisvės atėmimo bausmę, rašo vocatic.com.

Kinijoje tokie asmenys vadinami „ti-shen“ – kūno antrininkais. Tai žmonės, kuriuos turtingi ir įtakingi nuteistieji pasamdo atlikti bausmę už juos. Bo Xilai atveju įtarimai tokie stiprūs, kad daugelis Kinijos socialinio tinklo „Weibo“ vartotojų reikalauja pamatyti jo nuotrauką iš kalėjimo, kad įsitikintų, jog už grotų sėdi jis pats, o ne samdytas kalinys.

Dar prieš Bo Xilai nuosprendį kalbos apie nuteistųjų antrininkus buvo taip pasklidusios, kad 2012 metų rugpjūtį Kinijos vyriausybė uždraudė „ti-shen“ raktažodį šalies interneto paieškų svetainėse ir socialinės žiniasklaidos šaltiniuose.

Atvejis, kuris iškėlė į viešumą šią praktiką, įvyko pajūrio mieste Hangdžou 2009 metais. Pasiturintis 20 metų jaunuolis Hu Binas lėkė pagal individualų užsakymą įrengtu sportiniu automobiliu „Mitsubishi“, kai sankryžoje partrenkė ir užmušė vieną žmogų.

Tačiau jaunasis vairuotojas nuvažiavo toliau. Jis buvo nuteistas vos trejiems metams nelaisvės – tokia bausmė papiktino tragedijos stebėtojus. Tačiau pyktis dar labiau išaugo, kai nuotraukose iš teismo posėdžio Hu Binas pasirodė esantis kur kas stambesnis negu avarijos metu prieš du mėnesius.

Kad jo vietą užėmė antrininkas, niekas iki galo taip ir neįrodė, tačiau Kinijos kalėjimų vadovybė taip pat niekada nesivargino ginčytis, kad tai yra netiesa.