Kaip informuoja reuters.com, moteris pasakojo spalio 31 d. sužinojusi, kad pasienio apsaugos pareigūnai sulaikė jos sūnų Davidą Amaya Barricką (37 m.), bet vėliau paleido, nes jis turėjo Amerikos pilietybę. Bet nuo to laiko moteris nesulaukia iš sūnaus žinių.

„Labai jaudinuosi. Tiek nedaug trūko, kad susigrąžinčiau sūnų, o dabar jis vėl dingo“, – sakė Kathy Amaya (60 m.).

JAV Pasienio kontrolės tarnybos pareigūnai surado vyriškiui vietą benamių globos namuose ir netgi nuvežė jį ten. Jie taip pat surado programą, pagal kurią vyriškiui nupirktų bilietą į O Klerą.

Tačiau vyriškis neužsiregistravo į benamių globos namus. Jo motina kreipėsi į San Diego policijos departamentą dėl sūnaus dingimo.

Spalio 30 d. D. Amaya Barrickas bandė pereiti sieną per kanjoną netoli nuo San Diego paplūdimio. Jį sulaikiusiems pasienio apsaugos pareigūnams jis paaiškino, kad yra gimęs JAV ir turi Amerikos pilietybę. Pareigūnai įsitikino, kad jis sakė teisybę, vėliau paskambino motinai ir pranešė, kad sūnus jos ieško.

„Jie pasakė, kad prieš pereinant sieną jį apiplėšė ir sumušė.<...> Sakė, kad jis atrodo padorus žmogus, o kalba tik ispaniškai. Aš nemoku ispanų kalbos“, – pasakojo moteris.

D. Amaya Barrickas gimė Čikagoje 1977 m. Jo motina po metų išsiskyrė su jo tėvu, nes sutuoktinis keldavo prieš ją ranką. Po kiek laiko moteris ėmė leisti sutuoktiniui matytis su sūnui, o vieną dieną berniukas dingo. Policija nereagavo į moters skundą, nes berniukas buvo su tėvu. Vyras vėliau pranešė buvusiai žmonai, kad tuomet jau 2 metų sūnų nugabeno į Meksiką ir paliko su savo artimaisiais.

Pasienio apsaugos tarnyba nesusisiekė su A. Amayos Barricko tėvu.