Stephenas Paddockas, mano galva, buvo malonus, rūpestingas ir ramus žmogus, – teigiama Marilou Danley ataskaitoje, jos advokato perskaitytoje prie Los Andželo FTB būstinės. – Mylėjau jį ir vyliausi, kad kartu pavyks susikurti ramią ateitį. Nė vienas jo žodis ar veiksmas nedavė pagrindo sunerimti ar įtarti, kad gali įvykti kas nors baisaus.“

Trečiadienį, grįžusi iš gimtųjų Filipinų, kuriuose praleido daugiau nei dvi savaites, M. Danley buvo apklausta federalinės agentūros pareigūnų.

M. Danley teigimu, S. Paddockas jai pranešė radęs pigų bilietą į Filipinus ir norintis, kad ji aplankytų gimtuosius namus, savo šeimą. Jai būnat Filipinuose S. Paddockas neva pervedė pinigų, už kuriuos paragino nusipirkti namą sau ir savo šeimai.

„Buvau jam labai dėkinga, nors, kalbant atvirai, kiek sunerimau, kad tokia netikėta kelionė, o vėliau – pinigai gali reikšti gresiančias skyrybas“, – nurodoma M. Danley pranešime.

Į Filipinus S. Paddockas pervedė 100 tūkst. JAV dolerių (maždaug 84,8 tūkst. eurų) ir tai padarė likus kelioms dienoms iki žvėriškų šaudynių.

Šią informaciją, užsitikrinęs anonimiškumą, naujienų agentūrai „Associated Press“ perdavė JAV pareigūnas, dėl tebesitęsiančio tyrimo neturintis teisės viešai reikšti kokios nors nuomonės.

Tyrėjai šiuo metu aiškinasi su pinigais susijusias aplinkybes.

Marilou Danley

„Man nė nešovė į galvą, kad jis planuoja griebtis smurto“, – sakė Australijos pilietybę turinti M.Danley, kuri prieš du dešimtmečius persikėlė į Jungtines Valstijas dirbti kazino.

JAV pareigūnams kol kas nepavyko išsiaiškinti, kaip lošti mėgęs 64 metų buvęs buhalteris į viešbučio kambarį atsigabeno tiek šaunamųjų ginklų ir surengė žudynes.

Tyrėjai sako, jog panašu, kad S.Paddockas kruopščiai rengėsi žudynėms: jis buvo pritvirtinęs vieną vaizdo kamerą savo viešbučio kambario durų akutės, o dar dvi įrengęs viešbučio koridoriuje.

Išpuolis Las Vegase yra kruviniausios šaudynės per šiuolaikinę JAV istoriją; jos pareikalavo daugiau aukų nei pernai birželį Floridos Orlando mieste surengta ataka gėjų naktiniame klube, kur užpuolikas nušovė 49 žmones.

Gyveno slaptą gyvenimą

Šaudynes Nevados valstijos Las Vegaso mieste surengęs amerikietis S. Paddockas daugelį metų gyveno slaptą gyvenimą.

Tai trečiadienį per spaudos konferenciją, kurią transliavo televizijos kanalas CNN, pareiškė miesto šerifas Josephas Lombardo.

„Daugiau kaip 100 tyrėjų pastarąsias 72 valandas aiškinosi 64 metų S. Paddocko gyvenimo aplinkybes, kad sudarytų šio žmogaus, kurį pavadinčiau psichiškai nestabiliu ir pavojingu, psichologinį portretą. Mes tik žinome, kad S. Paddockas dešimtmečius kaupė ginklus bei šaudmenis ir gyveno slaptą gyvenimą, kuris iš esmės niekada nebus iki galo suprastas“, - sakė šerifas.

Kaip pažymėjo J. Lombardo, pareigūnai kol kas negali pasakyti, kas konkrečiai paskatino S. Paddocką šaudyti į žmones. „Kodėl įvyko lūžis, kodėl jis padarė visą šitą žalą, mes kol kas nežinome“, - pabrėžė šerifas. „Mes dar turime pasikalbėti su daugeliu žmonių“, - pridūrė jis. Anot J. Lombardo, pastaruoju metu tyrėjai apklausė S. Paddocką pažinojusius žmones.

Sekmadienį vėlai vakare per koncertą netoli viešbučio ir pramogų komplekso „Mandalay Bay“ Las Vegase S. Paddockas iš viešbučio 32-ojo aukšto ėmė šaudyti į susirinkusius žmones. Jis nusižudė prieš pareigūnams įsiveržiant į jo numerį. Tragedijos aukomis tapo 59 žmonės, daugiau kaip 520 buvo sužeisti. FTB mano, kad žudikas nebuvo susijęs su teroristinėmis grupuotėmis.