Į tuščias V. Pšonkos valdas ukrainiečiai nukeliavo lydimi žurnalistų. Didžiulė vila prie ežero, vartai su prokuroro inicialais, apie 2 hektarai žemės, besaikė prabanga ir ne mažiau besaikė beskonybė. Ko daugiau – prabangos ar beskonybės – nuspręsti sunku.

V. Pšonkos namuose apstu jo paties portretų. Yra ir dydybės maniją primenančių kūrinių: čia V. Pšonka pavaizduotas su romėniškais šarvais, tarsi imperatorius, čia tarsi Napoleonas. Portretas su Viktoru Janukovyčiumi, portretas su žmona, portretas įkomponuotas į gaublį ir netgi portretas ant rankšluosčio – regis, meilės sau generalinis prokuroras nestokojo.

Kaip ir „ekskursantų“ aplankytuose V. Janukovyčiaus rūmuose, V. Pšonkos aparatamentuose tviska aukso spalvos. Brangi santechnika, neabejotinai didžiulės vertės baldai, skulptūros, laikrodžiai, kardų ir kitokių ginklų kolekcijos, brangūs paveikslai, pravoslaviškos ikonos – visa tai sunkiai telpa milžiniškuose apartamentuose.

Reportažą iš V. Pšonkos namų pristačiusi Ukrainos televizijos TSN žurnalistė pastebi, kad prokuroro apartamentai – tarsi muziejus: auksinės durų rankenos su brankakmeniais, auksiniai čiaupai, ištisi sandėliai meno vertybių. Tiesa, žurnalistė teigė radusi ir įdomesnių dalykų – pavyzdžiui, DVD diskus apie gydymąsi nuo alkoholizmo ir velnio išvarymą.

Neabejotina, kad visas šis turtas labai vertingas, o V. Pšonka, panašu, savo būstą pavertė savotišku brangenybių sandėliu. Visas generalinio prokuroro būstas taip apkrautas brangenybėmis, kad sunku įžiūrėti. Vis dėlto

DELFI primena, jog aktyvistai jau apsilankė bent dviejose V. Janukovyčiaus rezidencijose. Pagridinėje nuverstojo prezidento viloje jie skelbia radę ne tik didžiulius turtus, bet ir juodąją buhalteriją, kuri liudija milijardų išgrobstymą.

Po besislapstančio V. Janukovyčiaus valdas pasižvalgyti galite paspaudę šią nuorodą.