Incidentas įvyko praėjusių metų gruodžio mėnesį. Moksleivis vardu Goranas, kurio šeima atvyko iš Serbijos į Austrijos sostinę dar praėjusio amžiaus dešimtajame dešimtmetyje, baseine susipažino su 15-mečiu paaugliu iš pabėgėlių irakiečių šeimos. Kai iš baseino išlipęs Goranas ėjo į dušą, jo naująjį draugą lydėjęs 20 metų vyras vardu Amiras įstūmė berniuką į tualeto kabiną ir jį išprievartavo. Po šito vyras grįžo į baseiną ir plaukiojo lyg niekur nieko, kol buvo suimtas atskubėjusių policininkų.

Savo poelgį Amiras, turintis žmoną ir sūnų, aiškino „ypatingomis aplinkybėmis": pasak migranto, jis keturis mėnesius gyveno be lytinių santykių. Nusikaltimą pabėgėlis pavadino „didele klaida". Irakiečiui gresia 10 metų kalėjimo už išprievartavimą, bet bausmė gali būti padidinta iki 15 metų, jeigu ekspertizė patvirtins, kad jo auka patyrė sunkių psichinių ir moralinių traumų.

Amiras norėjo nusigauti iki Švedijos, bet galiausiai nusprendė likti Austrijoje ir paprašė prieglobsčio. Teisme vyras pareiškė, kad neketina atsiimti prašymo ir tikisi teigiamo migracijos institucijų sprendimo. Vėliau jis planuoja atsivežti į Austriją savo žmoną ir vaiką.

2015 metais dėl pabėgėlių antplūdžio Europos Sąjungą ištiko krizė. Tarptautinės migracijos organizacijos duomenimis, per metus į Europą atvyko daugiau kaip milijonas migrantų, daugiausia - iš Sirijos, Irako, Libijos, Afganistano. JT duomenimis, 2016 metais migracijos banga gali padvigubėti, o ES duomenimis - patrigubėti.