38 m. Grantas Williamas Robicheaux ir 31 m. Cerissa Laura Riley užpuolė dvi moteris, su kuriomis 2016 m. susipažino bare ir restorane, informuoja BBC.

Tačiau prokurorų teigimu, teisiamųjų mobiliuosiuose telefonuose rasta tūkstančiai potencialių aukų vaizdo klipų. Tyrėjai aiškinasi moterų klipuose tapatybę.

Antradienį Orindžo apygardoje surengtoje spaudos konferencijoje apygardos prokuroras teigė: „Manome, kad kaltinamieji, pasinaudodami savo gražia išvaizda, sukeldavo potencialioms aukoms pasitikėjimą. Yra keli videoklipai, kuriuose matyti, kad moterys stipriai apsvaigusios ir nebepajėgios priešintis ir praktiškai nereaguoja į kaltinamųjų seksualinius veiksmus. Remdamiesi šiais įrodymais, manome, kad gali būti daug neidentifikuotų aukų.“

G. Robicheaux – ortopedijos chirurgas iš Niuport Bičo, 72 km į pietus nuo Los Andželo. Kartą jis dalyvavo realybės šou „Online Dating Rituals of the American Male“.

Tyrėjų teigimu, pora veikė išvien – abu susipažindindavo su moterimis baruose, prigirdydavo jas alkoholio ar narkotikų, paskui atveždavo į G. Robicheaux butą ir seksualiai išnaudodavo.
Prieš dvejus metus dvi moterys buvo susidūrusios su G. Robicheaux C. Riley.

Grantas Williamas Robicheaux dalyvavo Bravo.tv realybės šou

Pirmoji pasakojo susipažinusi su pora 2016 m. balandžio 10 d. bare ir jie pakvietė ją į vakarėlį jachtoje. Apsvaigusią 32 m. moterį nuvežė į G. Robicheaux butą ir išžagino. Kitą dieną ji paskambino į Niuport Bičo policiją ir pranešė, kad jos kraujyje rado kelių narkotikų pėdsakų.

Kita moteris pasakojo, kad 2016 m. spalio 2 d. po išgertuvių pabudo G. Robicheaux bute. Ji tol šaukėsi pagalbos, kol kaimynai iškvietė policiją.

Moteris policininkams pasakojo, kad su pora buvo Niuport Bičo bare, galiausiai prarado sąmonę nuo alkoholio.

Tyrėjų teigimu, rastas videoklipas, kuriame matyti, kaip seksualiai išnaudojama viena iš dviejų minėtų moterų.

G. Robicheaux ir C. Rile taip pat kaltinami turėję didelį kiekį narkotikų, taip pat ir cheminės medžiagos GHB, vadinamos pasimatymų narkotiku, psichodelinių grybų, ekstazio ir kokaino.
Neleistinų medžiagų rado per kratą chirurgo namuose šių metų sausį.

G. Robicheaux taip pat kaltinamas dviejų neregistruotų pusiau automatinių ir kitokių šautuvų bei dideliu kiekiu amunicijos laikymu.

Rugsėjo 6 d. Niuport Bičo policija perdavė visą šiuo atveju susijusią medžiagą Orindžo apygardos prokuratūrai. Praėjusį trečiadienį porą chirurgo namuose sulaikė policija.

Grantas Williamas Robicheaux dalyvavo Bravo.tv realybės šou

Apygardos prokuroro teigimu, pradėtas tyrimas. Kol kas nėra įrodymų, kad aukomis būtų tapusi kuri nors iš G. Robicheaux pacienčių.

Abu kaltinamieji paleisti už 100 000 dolerių užstatus.

„Kam neteko girdėti apie vilką avies kailyje, – teigė apygardos prokuroras. – Na, vilkas gali būti prisidengęs ir kiautu ar gydytojo chalatu. Vilkas gali būti ir gražios moters pavidalu.“

Jei bus nuteisti, G. Robicheaux gresia 40, o C. Riley – 30 metų kalėjimo.

T. Rackauckas apibendrino: „Žmonės dažniausiai mano, kad žagintojai – baisūs, baugiai atrodantys vyrai, kurie slepiasi krūmuose ir puldinėja moteris. Realybėje žagintojai gali būti iš bet kokios socialinės, ekonominės grupės, iš bet kokis aplinkos.“

Kaltinimai porai bus pateikti teisme spalio 24 d.