Šią informaciją M. Podoliakas pranenšė spaudos konferencijos metu, rašo UNIAN. Jo teigimu, Londone gyvenantis R. Abramovičius „yra gana efektyvus tarpininkas tarp delegacijų“.

Kas žinoma apie R. Abramovičiaus dalyvavimą RF ir Ukrainos derybose

Kovo 23 d. paaiškėjo, kad Ukrainos prezidentas neva paprašė Joe Bideno neįvesti sankcijų R. Abramovičiui, nes jis gali prisidėti prie Kyjivo ir Maskvos derybų dėl taikos. Paskui pasirodė informacija, kad oligarchas atvyko į Lenkiją. Galimas vizito tikslas – derybos su Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentu.

Taip pat žiniasklaidoje pasirodė duomenų, jog R. Abramovičius keliavo į Turkiją, RF ir Ukrainą kaip tarpininkas tarp V. Zelenskio ir Vladimiro Putino. Stambule turtuolis susitiko su Ukrainos derybininkų grupės nariu Rustamu Umerovu ir Turkijos prezidento atstovu spaudai Ibrahimu Kalinu.

Kaip skelbiama, Ukrainos prezidentas per R. Abramovičių V. Putinui perdavė raštelį, kuriame nurodytos Kyjivo taikos sąlygos. Į raštelį RF prezidentas atsakė taip: „Perduokite jam, kad juos sunaikinsiu.“

Kovo 28 d. „Bellingcat“ žurnalistai pranešė, kad trims derybose su RF dalyvaujančios delegacijos nariams, regis, pasireiškė apnuodijimui cheminiu ginklu būdingi simptomai. Remiantis „The Wall Street Journal“ duomenimis, buvo bandyta nunuodyti R. Abramovičių ir R. Umerovą.

„The Guardian“ korespondentas Shaunas Walkeris sužinojo, kad dėl apnuodijimo chemine medžiaga Rusijos oligarchas keletui valandų neteko regėjimo. Žurnalistas pridūrė, kad R. Abramovičius gydymui buvo nugabentas į Turkiją.

Anot M. Podoliako, šiandien visi derybinės grupės nariai dirba įprastu režimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)