„Taban Airlines“ lėktuvas „Iran-140“ pakilo skristi į šalies rytuose esantį Tabaso miestą ir sudužo 9 val. 18 min. vietos (7 val. 48 min. Lietuvos) laiku, nurodė agentūros IRNA ir „Fars“.

Kaip nurodė pareigūnai, užgesus varikliui orlaivis sudužo į vakarus nuo oro uosto esančiame Azadi rajone, kuriame gyvena šimtai kariškių šeimų, vos už kelių šimtų metrų nuo parduotuvių virtinės.

Irano transporto ministro pavaduotojas Ahmadas Majidi (Ahmadas Madžidis) pranešė, kad turbosraigtiniu vietinio susisiekimo lėktuvu skrido 40 keleivių, tarp jų šeši vaikai, ir aštuonių žmonių įgula. Anksčiau televizija pranešė, kad žuvo visi 48 lėktuve buvę žmonės.

Įsirėžęs į žemę bendrovės „Sepahan Airlines“ orlaivis, kuris kliudė medžius ir sieną, užsiliepsnojo, ir visame rajone buvo matomi į viršų kylantys juodų dūmų kamuoliai.

„Scena buvo baisi, viduryje gatvės buvo matyti lėktuvo užpakalinė dalis“, - sakė vienas liudininkas.

„Mums pasisekė, kadangi už 500 metrų stovi prekyvietė, kurioje buvo daug žmonių“, - pridūrė jis.

„Iran-140“ yra 52 vietų keleiviniai lėktuvai, gaminami Irane naudojant ukrainietiškas technologijas.

Iranas pastaraisiais metais patyrė virtinę aviacijos katastrofų, dėl kurių kaltinami seni lėktuvai ir prasta jų priežiūra. Daugelis iš valstybinės bendrovės „Iran Air“ lėktuvų „Boeing“ buvo nupirkti dar iki 1979 metų Islamo revoliucijos, kuri sužlugdė ryšius su JAV ir Europa.

Praėjusį kartą rimta aviacijos nelaimė Irane įvyko 2011 metų sausį, kai „Iran Air“ lėktuvas „Boeing 727“, šalies šiaurės vakaruose per pūgą tūpdamas avariniu būdu, atsitrenkė į žemę ir subyrėjo į gabalus. Tada žuvo 77 žmonės.