„Vietos verslininkų iniciatyvinė grupė iš Snižnės, gavę pirmuosius pranešimus apie iš numuštų lėktuvų išsigelbėjusios pilotus (ją gavo iš liudininkų), skubiai suorganizavo pilotų paieškų grupę. Į paieškas leidosi septyni automobiliai. Pirmąjį pilotą, majorą, kuris patyrė kojos traumą, savo namuose buvo priglaudusi viena senolė, vietos gyventoja. Antrasis pilotas slėpėsi miške“, - teigia pašnekovas.

Kaip teigia šaltinis, verslininkams teko nemenkai pavargti bandant pilotą įtikinti, jog jie atvyko jo gelbėti. Jis buvo pasirengęs iki paskutinio gintis turimais ginklais.

„Šiuo metu abu pilotai yra pervežti į saugią vietą“, - patikino pašnekovas.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos taryba patvirtino, jog Ukrainos lėktuvai buvo numušti iš Rusijos teritorijos.

DELFI primena, kad trečiadienį Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSGT) informacijos centro atstovas Andrijus Lysenka pranešė, jog Ukrainos lėktuvai Su-25, skridę antiteroristinės operacijos zonoje, buvo numušti ne iš Ukrainos teritorijos.

„Pirminiais duomenimis, šiuos lėktuvus numušė ne teroristai, nes nešiojami zenitiniai raketiniai kompleksai negali tokio aukščio pasiekti. Lėktuvai buvo pamušti 5200 metrų aukštyje... Pirmine informacija, kaip tik iš už sienos buvo paleistos šios raketos“, – sakė A.Lysenka trečiadienį per spaudos konferenciją Kijeve.

Jis nurodė, kad vyksta tyrimas, informacija apie pilotų likimą neplatinama dėl jų saugumo.

Anksčiau trečiadienį antiteroristinės operacijos spaudos tarnyba pranešė, kad du Ukrainos ginkluotųjų pajėgų naikintuvai Su-25 buvo numušti ties Dmytrivkos gyvenviete Donecko srityje, pilotai katapultavosi.

Vėliau vadinamosios Donecko liaudies respublikos informacijos ministerija pranešė, kad rastos abiejų ties Snižne numuštų Su-25 lėktuvų kritimo vietos. Anot prorusiškų separatistų, vienas lakūnas žuvo, kitas katapultavosi ir nusileidęs parašiutu pasislėpė miško juostoje.